Adı var, kendi yok müdürlük Meclis gündeminde

"Müdürlüğü kurdular ama hiç adım atmadılar"

"Bölge Müdürlüğü için niye atama yapılmıyor?"

Ayhan Barut, bakanlığı kutladı (!)

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni kurulan Adana Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nü Meclis gündemine taşıyarak bakanlığı göreve çağırdı. Yeni kurulan bölge müdürlüğü için 'Adı var, kendi yok' yorumu yapıldığını anımsatan Barut, "Adana'da bir bölge müdürlüğü kuruldu ama ortada müdür, şube müdürü, personel yok. Bakanlığı 'adı var ama kendi yok' müdürlük için gerçekten kutluyoruz(!)" dedi.

"GÖSTERMELİK GİBİ DURUYOR"

AKP iktidarının Adana'ya sürekli üvey evlat gözüyle baktığını, fabrikalardan kamu kurum ve kuruluşlarına dek kentin değerlerinin bir bir elden çıkarıldığını aktaran Ayhan Barut, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı kutlamak lazım. Vakti zamanında, Türkiye'nin en büyük kentlerinden birisi olup ülkemizin tarım ve sanayisine öncülük eden Adana'daki Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, ne hikmetse Hatay'daki bölge müdürlüğüne bağlanmıştı. Adana'nın değerlerini komşu kentlere dağıtanlara, Adana'ya üvey evlat muamelesi yapanlara o zaman çok tepki göstermiştik. Nihayetinde Adana'ya da Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü kuruldu. Kuruldu ama her şey hala kağıt üstünde duruyor, göstermelik gibi duruyor" diye konuştu.

"MÜDÜRLÜK VAR AMA MÜDÜR VE PERSONEL YOK"

Yeni kurulan Adana Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün kağıt üstünde adının olduğunu ancak fiili olarak hizmet veremediğini bildiren Ayhan Barut, göstermelik durumun ortadan kaldırılmasını isteyerek, "Adana'da bir bölge müdürlüğü var ama ortada müdür, şube müdürü, personel yok. Adana ile eşzamanlı kurulan diğer illerdeki bölge müdürlükleri için gerekli adımlar atılırken, Adana'da hiç hareketlilik yok. Bakanlığı 'adı var ama kendi yok' müdürlük için gerçekten kutluyoruz. Derhal hizmet alamayan yurttaşlarımızı ve kentimizi mağdur eden bu sorunun çözümünü istiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Güven BOĞA