İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Kırklareli Kula Köyü'nde, Koza Madenciliğe ait projeyi Meclis gündemine taşıdı İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Kırklareli Kula Köyü'nde, Koza Madenciliğe ait projeyi Meclis gündemine taşıdı

Ayhan Barut, Meclis'te emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesini talep etti 

"Emeklilerimiz için yeniden düzenleme yapılsın"

"Kök aylıkları tamamlayın, ek artış yapın"

"Emekli maaşları yeniden düzenlensin"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesi kararının hemen düzeltilmesi için Meclis'i göreve çağırdı. Emeklilerin feryadını Meclis gündemine taşıyan Barut, "Emekli maaşı zam oranlarını insanca yaşam koşullarını gözeterek düzeltin. Emeklileri en düşük emekli aylığında eşitlemeye çalışmayın. Seyyanen zamla kök aylıkları tamamlayın. Üstüne tüm emeklilere enflasyon ve ek zam artışı uygulayın" dedi.

"İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda emeklilerin sorunlarına dikkat çekip çözüm taleplerini ifade eden Ayhan Barut, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 senesini 'Emekliler Yılı' olarak ilan etmesine de tepki gösterdi. Yaşamı boyunca büyük emek vererek uğraşan, emekli olup insanca yaşam talep eden insanların mağdur edildiğine dikkat çeken Barut, "Elleri öpülesi emeklilerimizin hakkı açlık ve yoksulluk sınırının altında maaş değil. Onlar için insanca yaşam koşullarını sağlayacak adım atılmak zorunda. Her şeye var, bir emeklilerimize yok" diye konuştu.

"ÇÖZÜM BELLİ"

Açıklanan emekli maaş zam oranlarının ve 10 bin liralık en düşük emekli aylığı kararının yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesini talep eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Hayatı boyunca çalışıp uğraşan emeklilerimize tam da rahat etmeleri gereken dönemde açlık, sefalet ve yoksulluk dayatmasını biz asla kabul etmiyoruz. Artık hemen emekli maaşı zam oranlarını insanca yaşam koşullarını gözeterek düzeltin. Emeklileri en düşük emekli aylığında eşitlemeye çalışmayın. Hazine destekli en düşük emekli aylığı artışı, feryat eden emeklilerimizin sorununu çözmez. Emekli kök aylıklarının yıllar içindeki gerilemesine çözüm bulunmak zorundadır. Seyyanen zamla kök aylıkları tamamlayın. Üstüne tüm emeklilere enflasyon ve ek zam artışı uygulayın. Bunu yapmayanlardan zaten emeklilerimiz sandıkta hesap soracaktır."

Editör: Haber Merkezi