Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen vefat etti.

Eski CHP Genel Başkanı, Anka Haber Ajansı kurucularından gazeteci yazar Altan Öymen'ın eşi Aysel Öymen İstanbul'da yaşamını yitirdi. Aysel Öymen, Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran  CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Yerlikaya "Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya "Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bulut paylaşımında şu ifadelere yer verdi

"Partimizin önceki dönem Genel Başkanı Sayın Altan Öymen'in değerli eşi, Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen'in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, Öymen ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Mekanı cennet olsun." dedi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Aysel Öymen, Hazine Müsteşarlığı’nın değişik bölümlerinde önemli görevler üstlendi. Aysel Öymen, Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olarak görev yaptı. Aysel Öymen Türkiye’ye döviz akımı sağlayan OECD Türkiye’ye Yardım Konsorsiyumu’nda Türk heyetlerine de başkanlık etti.

Altan Öymen ile evli olan Aysel Öymen iki çocuk sahibiydi.

Editör: Haber Merkezi