Birçok şarkısı bulunan ve şarkılarıyla müzik sektöründe ön plana çıkan Azeri şarkıcı Vefa Sheydayeva, “Şarkılarım, Türk şarkılarının bir yansıması gibi!” ifadelerinde bulundu. Şarkılarının sözleri ve bestesi için özel bir çalışma gerçekleştirdiğini belirten Vefa, Türk şarkılarını da beğendiğinin vurgusunu yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vefa Sheydayeva, “Türk şarkılarını çok seviyorum. Çünkü birçoğunda yaşanmışlık var. Duygu yoğunluğu olan şarkılar olduğu için insanı çok farklı yerlere götürüyor. Şarkılarını severek dinlediğim Türk şarkıcılar olduğunu söyleyebilirim. Benim birçok şarkım da aslında Türk şarkılarının bir yansıması gibi.” ifadelerinde bulundu.

WhatsApp Image 2022-10-31 at 14.09.36

Birçok şarkıcıyı beğendiğini fakat bir yandan da kendi tarzını oluşturduğunu ifade eden Vefa, müzik sektöründe özgünlüğü çok şey ifade ettiğinin vurgusunu yaptı. “Biliyorsunuz sanat özgünlük demek. Müzik de bir sanat olduğuna göre özgünlüğün bu alanda da önemli olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle ses getiren şarkıların sahibi olan müzisyenler, belki birçok şarkıcıdan etkilenmiştir ama kendi tarzlarını bulmayı da bilmiştir. Bu hususun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de Türk şarkıcıları oldukça fazla dinliyorum. Tarzlarını beğendiğim çok fazla şarkıcı mevcut. Fakat kendi tarzımı oluşturmayı da bildim. Bazı şarkılarım, Türk şarkılarının Azerbaycan’da özgün bir yansıması gibi. Kendi kültürüm, hayata bakış açım bu şarkılarda önemli bir yer ediniyor.”

Editör: Haber Merkezi