Eğitim Sen: Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması Tamamen Kaldırılmalıdır Eğitim Sen: Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması Tamamen Kaldırılmalıdır

Bakan Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerindeki çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artırmayı ve öğretmenlerin karşılaştığı sorunları çözmeyi amaçlayan daha kapsayıcı bir metin üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Tekin, mevcut kanunu eksik bulduklarını ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını göz önünde bulundurarak daha etkili bir düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından yeterli olduğuna inanmıyorum. Eksik, yani iyi bir düzenleme ama eksik. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını da göz önünde bulundurarak daha kapsayıcı ve sorunları çözücü bir metnin hazırlanacağını da ümit ediyorum. Biz kendi adımıza böyle bir hazırlığın içerisindeyiz."

Editör: Haber Merkezi