Adana'nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla halkla buluşmaya devam ediyor.

Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayları Seyhan ve Yüreğir ilçesinde halka bir araya gelerek, Yeşil Sol Parti'ye oy istedi. Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, Seyhan İlçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile adaylar, binlerin katıldığı halk buluşmasına katıldı. Alan Yeşil Sol Parti bayrakları ile süslenirken, alanda sarı kırmızı ve yeşil flamalarla yer alan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu. Alana sığmayan binler dam ve balkonlardan alandaki coşkuya katıldı.

WhatsApp Image 2023-04-30 at 18.05.21

'İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ'

Alanda siyasi soykırım operasyonlarına ve tecride tepki gösteren kitle sık sık, "Siyasi tutsaklar onurumuz", "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Jin jiyan azadi" sloganı attı. Buluşmada kitle çalınan müzikler eşliğine halaya dururken, kadınlar ise alkış ve zılgıtlarla coşkuyu artırdı. Mitinge dönüşen buluşmada kitleyi selamlayan adaylardan Ferhat Kabaiş, iktidarın savaş ısrar etmesine paralel olarak tecridin derinleştirildiğine dikkat çekti. Faşizan politikalar karşısında korkmayıp, direnip, diz çökmediklerini dile getiren Kabaiş, iktidarı gönderip kazanacaklarını kaydetti.

'BU ZULMÜN BİTMESİNE SAYILI GÜNLER KALDI'

Kabaiş'in ardından konuşan Başak Demirtaş, kitleyi selamlayarak Selahattin Demirtaş'ın selamını getirdiğini söyledi. Adana'da 4, Türkiye genelinde ise 100 milletvekilini Meclis'e göndereceklerini kaydeden Demirtaş, halkın sandıklara ve oylarına sahip çıkma çağrısı yaparak, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu bir oyda Yeşil Sol Parti'ye istedi. Seçimlere 14 gün kaldığını ifade eden Demirtaş, "Bu zulmün bitmesine sayılı gün kaldı" dedi.

Buluşma çekilen halaylarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi