Onbinlerce kişinin toplanıp,  iktidarın aleyhinde ki sloganların hiç dinmediği Gülbahçe Mahallesi'nde, halk iktidara, "Kaybedeceksiniz, gideceksiniz" mesajını verdi.

WhatsApp Görsel 2023-04-30 saat 23.57.20Adana'nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla halkla buluşmaya devam ediyor. Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, Seyhan İlçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve adaylarla birlikte onbinlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat bürosu açılışı yapıldı.

'HALK ALANA SIĞMADI'

Açılış öncesi onbinler, seçim irtibat bürosunun hemen yanında bulunan kapalı semt pazarını hınca hınç doldurdu. 7'den 70'e onbinlerce kişinin katıldığı etkinlikte alanını kitleye yetmezken, kitle ana caddeye taştı. Bazı yurttaşlar ise dam ve balkonlardan etkinliği izledi.50 bin 535 nüfusa sahip mahallenin çoğunluğu etkinliğe katılıp, çalınan müzik eşliğinde halaya durdu. Kadın ve gençlerin yoğun olduğu etkinklikte; gençler ve kadınlar dakikalarca bir elleriyle zafer işareti yapıp diğer elleriyle bayrak salladı. Gecenin karanlığı atılan havaifişekler ve yakılan konfetilerle aydınlandı. Babalarının sırtına çıkan küçük çocukların zafer işareti yapması etkinliğe renk kattı.

KİTLE KARARINI VERDİ

Onbinlerce kişi etkinliğin başlamasıyla alan "Siyasi tutsaklar onurumuz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Jin jiyan azadi" sloganları ile alkış, zılgıt ve ıslıklarla yankılandı. Kitle AKP-MHP iktidarına "Kaybedeceksiniz, gideceksiniz" mesajını verdi. Başak Demirtaş ve adayların alana gelmesiyle coşku bir kat daha artarken, Demirtaş ve adaylar kitlenin yoğun ilgisi nedeniyle zor anlar yaşayarak, uzun süre sahneye çıkamadı. Demirtaş ve adayların sahneye çıkmasıyla kitle hep birlikte telefonlarının fenerini açarak, renkli görüntüler oluşturdu.

'TECRİDİ KALDIRACAĞIZ'

Etkinlikte adaylar tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı. Açılış konuşması yapan HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya, kitleyi göstererek, "Kaybedecekler, biz kazanacağız" dedi. Kaya ardından söz alan Ferhat Kabaiş, Kabaiş, Kürt sorununu çözmeyen iktidarın tecridi daha da ağırlaştırdığını belirtti. Kürt sorunun çözüm adresi olarak Meclis'i gösteren Kabaiş, seçimleri kazanıp, tecridi kaldıracaklarını kaydetti.

WhatsApp Görsel 2023-05-01 saat 00.25.04

'BU İKTİDARA SON VERECEĞİZ'

Kabaiş'in ardından konuşan Başak Demirtaş, kitleyi selamlayarak Selahattin Demirtaş'ın selamını getirdiğini ifade etti. Kitlenin coşkusunu göstererek, "Gülbahçe, Adana'da kararını vermiş, kazanacağız" dedi. Halkın sandıklara ve oylarına sahip çıkma çağrısında bulunan Demirtaş, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu bir oyda Yeşil Sol Parti'ye istedi. 14 Mayıs seçimlerine dikkat çeken Demirtaş, bu iktidara son vereceklerini sözlerine ekledi.

POLİS YÜRÜYEN KİTLEYE MÜDAHALE ETTİ

Demirtaş ardından kitle Obalar Caddesi üzerinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polis, kitlenin yolu kapatarak, kendilerine taş attıkları iddiasıyla gaz bombalarıyla bomba etti. Kitle ise polisin müdahalesine taşlarla karşılık verdi. Kitlenin ara sokaklara girip dağılmasıyla olaylar sona erdi.

WhatsApp Görsel 2023-04-30 saat 23.56.56

Editör: Haber Merkezi