Ceyhan Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle söyleşi gerçekleştirdi

Başkan Hülya Erdem: “Kadına değil şiddete karşı el kaldır”

“Kadını yok sayan toplumlar gelişemez”

YEŞİLÇAM'IN USTA OYUNCUSU AHMET MEKİN, KÜÇÜKÇEKMECE’DE YEŞİLÇAM'IN USTA OYUNCUSU AHMET MEKİN, KÜÇÜKÇEKMECE’DE

Ceyhanlı kadınlar ‘Şiddete Hayır’ dedi

Ceyhan Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle önemli bir söyleşi gerçekleştirdi. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı söyleşi Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Avukat Gamze Alınç’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye çok sayıda Ceyhanlı kadın katıldı. Av. Alınç, kadınların yasal haklarını anlattığı konuşmasında 6284 sayılı kadını ve aileyi koruyan yasanın etkin bir şekilde uygulanmasının önemini vurguladı.


CEYHAN BELEDİYESİ KADIN AİLE MÜDÜRLÜĞÜ, KADINLARIN YANINDA


Kadınların her alanda daha çok söz sahibi olması için yoğun bir emek verdiklerini belirten Başkan Hülya Erdem, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile 25 Kasım 2021 yılında kadına yönelik aile içi şiddete karşı mücadele protokolü imzaladıklarını belirtti. Bu kapsamda Ceyhan Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü oluşturduklarını belirten Başkan Hülya Erdem, “Müdürlüğümüz bünyesinde Ceyhan’daki tüm kadınlarımızın yanında yer alıyoruz. Kadınlarımız asla yalnız değil ve olmayacak” diye konuştu.

ceyhan kadına yönelik şiddete hayır söyleşisi (5)
CEYHAN, KADINLAR İÇİN ARTIK DAHA GÜVENLİ…


Ceyhanlı kadınların rahatsızlık duyduğu alanları güvenli hale getirdiklerini, Ceyhan’da Kent Meydanı yaptıklarını kaydeden Başkan Hülya Erdem, “Ceyhanlı kadınlarımız şimdi Kent Meydanı’nda güvenle oturabiliyor, sohbet edebiliyor. Ayrıca Hüseyin Bulut Parkı’nı kadınlarımız için yeniden düzenledik. Hayata geçirdiğimiz Bisiklet Evi ile kadınların çocuklarını rahatlıkla götürebilecekleri bir mekan oluşturduk. Şehrin merkezindeki Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Merkezimiz de gece saatlerine dek kadınlarımızın güvenle oturup çay kahve içebilecekleri bir ortam oluşturduk. Merkezde bulunan kütüphanemiz de kadınların, çocukların ve gençlerin kitap sevgisinin artmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

ceyhan kadına yönelik şiddete hayır söyleşisi (4)
 “KADINA ŞİDDETİN HAKLI BİR NEDENİ OLAMAZ”


Başkan Hülya Erdem, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Türkiye’nin daha çağdaş ve yaşanabilir bir ülke haline gelebilmesi kesinlikle kadınların toplumda hak ettiği değeri bulmasıyla mümkün olacaktır. Kadını yok sayan, şiddete göz yuman toplumların geleceği de karanlık olur” dedi. Kadına şiddetin haklı bir nedeninin olamayacağını vurgulayan Başkan Hülya Erdem, toplumun tüm kesimlerinin kadına değil şiddete karşı el kaldırmaya çağırdı.
Eşit, adil, mutlu ve sevgi dolu bir dünya için bugün de yarın da çalışmaya, mücadeleye etmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Hülya Erdem, söyleşiye katılan tüm Ceyhanlı kadın komşularına teşekkür etti.

ceyhan kadına yönelik şiddete hayır söyleşisi (8)

ceyhan kadına yönelik şiddete hayır söyleşisi (2)

Editör: Haber Merkezi