SEÇER: “HER ŞEY SİZİN İÇİN”

“SOSYAL DEVLET, HERKESİN HALİNİ ANLAYACAK”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Atatürk Filmini Ceyhanlılarla Buluşturdu Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Atatürk Filmini Ceyhanlılarla Buluşturdu

“ENGELLİLER, KADINLAR, ÇOCUKLAR, YAŞLILAR BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİDİR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve ÇİMSA iş birliğinde düzenlenen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ne katıldı. Tören kapsamında 50 özel gereksinimli bireye akülü sandalye dağıtıldı.

Başkan Seçer, törende yaptığı konuşmada, devletin ve kurumların yurttaşlar için var olduğunu ve sosyal devletin herkesin halini anlaması gerektiğini vurguladı. Seçer, “Sosyal devlet herkesin çaresi olacak. Onun için bizler varız. Sizler için varız. Sizlerin verdiği güçle varız” dedi.

Başkan Seçfer, Akülü Sandalye Dağitim Töreni̇’ne Katildi (8)

Engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların hizmette öncelikli olduğunu belirten Seçer, “Engelliler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar bizim için önceliklidir ve onlar ayrıcalıklıdır” diye konuştu.

5 YILDA 32 BİN 563 ENGELLİYE HİZMET

Seçer, 2019'dan bu yana 282 akülü ve 769 tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve toplamda 32 bin 563 engelli bireye hizmet sağladıklarını ifade etti. “Son 5 yılda 32 bin 563 vatandaşımız engelli bireylere yönelik hizmetlerimizden faydalandı” dedi.

“HERKESİN EŞİT HİZMET ALMASI GEREKİR”

Seçer, bir kentin gelişmişliğinin, özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetlerle de ölçüldüğünü belirterek, “Marka kent olmak, herkese eşit hizmet götürmek ve sosyal belediye olmak budur” dedi.

Seçer, engelli bireyler için yapılan kaldırımlar, alınan otobüsler gibi hizmetlerin özel gereksinimli bireyler düşünülerek yapıldığını ifade etti. “Yaptığımız kaldırımlar engelli bireylerimiz düşünülerek yapıldı” diye ekledi.

“NE MUTLU BANA Kİ BÖYLE BİR HALKA HİZMET EDİYORUM”

Mersin halkının emeği ve hizmeti gördüğünü vurgulayan Seçer, “Halk takdir ediyor ki yüzde 60 oy verdi. Mersin halkı emeği, samimiyeti, sevgiyi ve saygıyı görüyor” dedi.

Başkan Seçer, Akülü Sandalye Dağitim Töreni̇’ne Katildi (4)

YENİ HİZMETLER MÜJDESİ

Seçer, Otizm Aile Danışma Merkezlerini her ilçede açmak ve Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi’ni hayata geçirmek istediklerini belirtti. “Otizmli bireylerin olduğu evlerdeki ebeveynlere soluk aldıracak, hizmet sunacak bir gündüz bakım evi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN MUTLULUĞU

Akülü sandalye desteğinden faydalanan bireyler, tören sonrasında duydukları mutluluğu dile getirdi. Saliha Ağar, “Akülü sandalyem adeta elim ve ayağım oldu” diyerek teşekkür etti. Arzu Can, Seçer’in elinden sandalyesini almanın mutluluğunu yaşarken, Nimet Altın, “Kendimi daha özgür hissediyorum” dedi.

Başkan Seçer, törenin ardından yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliğin gereği olarak engelli bireylere yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini vurguladı

Editör: Haber Merkezi