Japonya’nın iki otomotiv devi HONDA ile MAZDA’nın akabinde başka bir yabancı dev daha Türkiye’yi terk etmeye karar verdi.

İngiltere’nin petrol devi British Petrol (BP), Türkiye’deki akaryakıt istasyonlarını sattı. BP’nin bayilerini ve diğer lisans haklarını Petrol Ofisi (PO) tarafından devralınacak. İki şirket arasında hisse devir mukavelesi imzalandı.

BP’nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerinin devrine dair mukavele Rekabet Kurumu’nun onaylaması hâlinde resmiyet kazanacak. Hisse devir bedeline dair herhangi bir beyanda bulunulmadı.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, Son Açıklanan Enflasyon Raporu yorumu Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, Son Açıklanan Enflasyon Raporu yorumu

770 BP bayiin devralan PO’nun bayi sayısı 1.935’ten 2 bin 705’e yükselecek. Başka bir ifade ile PO’nun pazar payı yüzde 15,48’den yüzde 21,64’e çıkacak.

Şirket 12 bin 500 bayinin faaliyet gösterdiği akaryakıt sektöründe liderliğini perçinlemiş olacak.

Petrol Ofisi Genel Müdürü Mehmet Abbasoğlu, “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi