Tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen 82 yaşındaki Pelé, kanser tedavisini yeniden değerlendirmek için Salı günü hastaneye kaldırıldı ve tıbbi raporlara göre daha sonra solunum yolu enfeksiyonu teşhisi kondu.

Folha de S. Paulo, kemoterapinin artık askıya alındığını ve Pelé'nin palyatif bakım altında olduğunu, yalnızca ağrı ve nefes darlığı gibi semptomlar nedeniyle tedavi edildiğini bildirdi.

São Paulo'daki müdürü ve Albert Einstein hastanesi, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Cuma günü yayınlanan bir tıbbi rapor, Pelé'nin antibiyotik tedavisine yeterli yanıtı aldığını ve "sağlık durumunda genel iyileşme ile" stabil bir durumda olduğunu söyledi.

Ekran görüntüsü 2022-12-03 191513

Eylül 2021'de kolonundan tümör alındı ​​ve düzenli olarak hastanede tedavi görüyor.
Pelé, Perşembe günü Instagram'da yaptığı bir paylaşımda "aylık ziyaret" için hastanede olduğunu söyledi ve kendisine gelen olumlu mesajlar için destekçilerine teşekkür etti.

Brezilya, Santos ve New York Cosmos'un eski forveti, Dünya Kupası'nın düzenlendiği Katar'da bir binaya yansıtılmış yüzünün fotoğrafının yanında "Geçmiş olsun" mesajı yayınladı.

Brezilyalı taraftarlar, Cuma günü milli takımın Kamerun'a 1-0 yenilmesinden önce Lusail Stadyumu'nda aynı mesajın yer aldığı bir pankart astı.

Editör: Haber Merkezi