CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yüksek enflasyon ve fahiş zamların zorunlu kış lastiği takmak zorunda olan yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin yanı sıra araç sahibi olan vatandaşları da vurduğunu söyledi. Bulut, “Kış lastiklerinin fiyat geçen yıla göre yüzde yüzden fazla artı. 4 kış lastiğinin maliyeti 5 bin TL’yi buldu” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, araç sahiplerinin 1 Aralık’ın gelmesinden korkar hale geldiğini söyledi. CHP’li Bulut, “Yüksek enflasyon ve fahiş zamlar zorunlu kış lastiği takmak zorunda olan yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin yanı sıra araç sahibi olan vatandaşları da vurdu. Binek araçlar için geçen yıl 577 TL olan araçların kış lastiği bu yıl 1175 TL oldu. Bir diğer markanın kış lastiği geçen yıl 531 TL iken bu yıl 1195 TL.  Bir başka markanın geçen sene 560 TL olan kış lastiği ise bu yıl 1065 TL’ye yükseldi. 4 kış lastiği vatandaşa yaklaşık 5000 TL’ye mal oluyor” dedi.

İKİNCİ EL LASTİKLERE YÖNELİYORLAR

 Yolcu ve yük taşıyan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:

“Uygulamaya uymayan araç sahipleri hakkında ise 1150 TL trafik cezası kesiliyor.  Vatandaş da kendi aracı için zorunlu olmadığı halde, can ve mal güvenliği için kış lastiklerini tercih ediyor. Kış lastiği fiyatları geçtiğimiz seneye göre yüzde yüzün üzerinde zamlandı.  Biraz alım gücü olan vatandaş ikinci el lastiklere yöneliyor. Maddi durumu kötü olan vatandaş ise tarif cezası ödememek için kiralama yoluna gidiyor. 

1 ARALIK GELMESİN

İktidar sözcüleri her fırsatta “20 yıldır vatandaşımızı enflasyona” ezdirmedik diye nutuk atıyor. Vatandaş enflasyonun altında kaldı, fahiş fiyatların altında ezildi. Arabası olanlar kontağı çevirmeye korkuyor. Lastik otellerinin fiyatı da geçen seneye göre 2 kat arttı. Geçtiğimiz sene yaklaşık 110 TL olan sezonluk lastik otellerinin fiyatı 210 TL oldu.”

Editör: Haber Merkezi