Mersin Büyükşehir’in 'Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası' Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği ‘Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası’nı başarıyla tamamladı. Turnuva, özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmelerini ve yaşam kalitelerinin artırılmasını amaçladı.

Büyükşehi̇r Hayatin Her Alaninda Engelli̇ Bi̇reyleri̇n Yaninda (1)

Turnuvada birinci İhsan Kuş, ikinci Murat Serinkaya ve üçüncü Kenan Özkan oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, 12 yaş ve üzeri, yüzde 40'ın üzerinde ortopedik engelli raporu bulunan bireyler katıldı. Katılımcılar arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanları dışında kalan bireyler de yer aldı. Aileler de turnuva heyecanını paylaşarak özel gereksinimli bireylere destek oldular.

Turnuva, Yenişehir İlçesi Engelsiz Yaşam Parkı'nda yer alan Bocce Sahası’nda gerçekleştirildi. Kura çekimiyle başlayan etkinlikte rakipler belirlendi ve yarışmalar büyük bir heyecanla sürdü.

"Hem Sosyalleşiyorlar Hem de Spor Yapıyorlar"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, etkinliğin çok güzel geçtiğini belirterek, “Sporcularımız önce antrenmanlara katıldılar, burada bocce kursları veriyoruz ve kendilerini geliştirdiler. Bu sene de ikincisini düzenledik ve gayet güzel geçti. Ailelerle birlikte burada gerçekten sosyalleşebilecekleri bir ortam oluştu” dedi.

"Yarışma Bahane, Kaynaşma Şahane"

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi 2. Başkanı Fethi Kahraman, bu tür etkinliklerin engelli bireyler için yaşam kaynağı olduğunu belirtti. Kahraman, “Bizi Tarsus’tan alıp buraya getiriyorlar ve arkadaşlarımızla kaynaştırıyorlar. Yarışma bahane, kaynaşma şahane” dedi.

"Engelleri Aştık ve Aşmaya Devam Edeceğiz"

Omuriliğinden felçli olan Zübeyde Taş, bocce oynamaktan büyük zevk aldığını belirterek, “Şimdi de yarıştım ve çok güzel geçti. Haftada iki gün buraya geliyoruz, çok eğlenceli oluyor. Arkadaşlarla güzel maçlar çıkarıyoruz” dedi. Sporla engelleri aşmanın mutluluğunu vurgulayan Taş, sporla uğraştıkları zaman engelli olduklarını unuttuklarını söyledi.

Ceyhan Belediyesi Şehit Jandarma Er Hakan Güleç Parkı'nı modernize ediyor Ceyhan Belediyesi Şehit Jandarma Er Hakan Güleç Parkı'nı modernize ediyor

Turnuvaya katılan Ahmet Taş, turnuvanın Engelliler Haftası’nda düzenlenmesinin önemine değinerek, “Başkanımız Vahap Seçer’e ve öncü olan kişilere teşekkür ediyorum. Hepimiz engelliyiz ve çoğu kişi de birer engelli adayı. Burada rakip tanımıyoruz, hepimiz kardeşiz ve çok eğleniyoruz” dedi.

Büyükşehi̇r Hayatin Her Alaninda Engelli̇ Bi̇reyleri̇n Yaninda (10)

"Engel Diye Bir Şey Yok, Engel Olan Sadece İnsanlar"

Yarışmaya katılan Abdülsamet Kodak, turnuvanın çok eğlenceli geçtiğini belirterek, “Burada şunu öğrendim; ‘Engel diye bir şey yoktur, engel olan sadece insanlar.’ Çok güzel vakit geçirdim” dedi.

Önceki turnuvada üçüncü olan Sümbül Şimşek, “Burada engelli olduğunu unutuyorsun, kendini iyi hissediyorsun ve mutlu oluyorsun. Vahap Başkan’a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

"Vahap Başkanımız, Bizim Yaşantımıza Bir El Uzattı"

Daha önce de turnuvaya katılan Sebahattin Şat, bu tür etkinliklerin kendilerini çok özel hissettirdiğini belirterek, “Vahap Başkanımız, bizim yaşantımıza bir el uzattı. Bu yarışma bizi çok mutlu ediyor ve bize bir artı sağlıyor. Arkadaşlarımızı daha iyi tanıyoruz ve bu bize neşe veriyor” dedi.

Ahmet Taş’ın annesi Yıldız Taş ise oğlunun çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası çok güzel. Oğlumun katıldığı her etkinliğe katılıyorum. Bu turnuvaya ilk defa girdi ve rakibini de yendi. Büyükşehir’in tüm hizmetlerinden memnunuz” dedi.

Turnuvayı izlemek için Tarsus’tan gelen Meral Özaslan, bu tür etkinliklerin devamlı olmasını istediğini belirterek, “Çok güzel bir etkinlik. İnsanlar kaynaşıyor ve sosyalleşiyorlar, harika bir şey. Çok mutlu oldum ve duygulandım” dedi.

Editör: Haber Merkezi