18 Nisan 2024 tarihinde basına yansıyan bilgilere göre Diyarbakır Bismil ilçesinde yapılan bir ihaledeki eksik evrak soruşturması neticesinde; Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, eski Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bir okul müdürü hakkında önce gözaltı sonra açığa alınma kararı çıkarılmıştır.

Söz konusu vakanın münferit bir vaka olmadığı örneğin Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı tüm ihale ve satın alımların da Ergani’deki belli firmalardan yapıldığı yine iddialar arasındadır.

18 Nisan 2024 tarihinde basına yansıyan bilgilere göre Diyarbakır Bismil ilçesinde yapılan bir ihaledeki eksik evrak soruşturması neticesinde; Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, eski Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bir okul müdürü hakkında önce gözaltı sonra açığa alınma kararı çıkarılmıştır.  Hangi iç hesaplaşmanın, çıkar çatışmasının açığa çıkardığı bilinmeyen bu vaka örneğinde merkeze bağlı yolsuzluk ve usulsüzlük taşra il-ilçe örgütü gibi çalışan Milli Eğitim idari yapılanmasının tamamının suça bulaştığı görülmektedir.

Diyarbakır Milletvekili Ceylan AKÇA CUPOLO, Diyarbakır il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki ihale besin zinciriyle ilgili meclise oru önergesi verdi

Diyarbakır Milletvekili Ceylan AKÇA CUPOLO, soru önergesinde şu ifdelere yer verdi.

Söz konusu vakanın münferit bir vaka olmadığını, Diyarbakır’ın hemen her ilçesinden benzer duyumlar aldığımı ifade etmeliyim. Örneğin Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı tüm ihale ve satın alımlar; ilçe ölçeğinde yerelden değil, burada görev yapan idarecilerin yakınları/ ilişkileri bulunan Ergani’deki belli firmalardan yapılmaktadır. Görülüyor ki; eğitim konusunda yürütme organı tüm normları, kurumları ve yöneticileriyle çürümüştür.

Bu bağlamda:

1.      Başta Dicle ilçesi olmak üzere Diyarbakır il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaptığı tüm ihaleleri inceleme altına almayı ve soruşturma açmayı düşünüyor musunuz yoksa bu ihale besin zincirinde bulunan daha üst makamlar buna engel mi olacaktır?

CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı

2.      Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde son 5 yılda yapılan tüm ihale ve satın alımların tutarı, bu ihalelere başvuran firma sayısı, ihaleyi kazanan/satın alımın yapıldığı yüklenici firma isimleri nelerdir?

3.      Normları, bağlı kurumları ve yöneticileriyle her an bir skandal konusu olarak gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı çalışma kültürünü tepeden taşraya kadar radikal bir dönüşüme tabi tutacak bir iç plan/program/gündeminiz var mıdır?

Editör: Haber Merkezi