Pınar Akış, profesyonel iş hayatına 2009 yılında ilaç sektöründe başladı. 2010-2017 yılları arasında Chiesi Türkiye’de Medikal Danışman, Ürün Müdürü olarak görev aldı. Akış, 2017-2019 yılları arasında ise sektörde onkoloji alanında çalışmalarına devam etti. Kariyer yolculuğuna Chiesi Türkiye çatısı altında devam etme kararı alan Pınar Akış; 2019-2022 yılları arasında Pazarlama Müdürü, 2022-2023 yılları arasında ise Chiesi Türkiye İş Mükemmelliği ve Müşteri Deneyimi Lideri oldu. Pınar Akış, Eylül 2023 itibari ile Chiesi Türkiye Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü olarak sağlık sektöründeki başarılı kariyerine devam edecek.

Pınar Akış, Yeditepe Üniversitesi - Eczacılık & İşletme Fakültesi mezunu olup yüksek lisanslarını Yeditepe Üniversitesi - Farmaekonomi ve SDA Bocconi - Farmasötik Pazarlama ve Yönetimi bölümlerinde tamamlamıştır.

Pınar Akış_130533573

###

Chiesi Grup Hakkında

Chiesi; solunum sağlığı, nadir hastalıklar ve özel tedaviler alanlarında yenilikçi tedavi çözümleri geliştiren ve bunları pazarlayan araştırma odaklı, uluslararası bir biyofarmasötik şirketidir. Şirketin misyonu, insanların hayat kalitesini iyileştirmek ve hem toplum hem de çevreye karşı sorumlu bir şekilde hareket etmektir.

İtalya, ABD ve Fransa'da yasal statüsünü Benefit Corporation (Fayda Şirketi) olarak değiştiren Chiesi'nin bir bütün olarak toplum için ortak değer yaratma taahhüdü, yasal olarak bağlayıcı nitelikte olup şirket genelindeki karar verme sürecinin merkezinde yer almaktadır. 2019'dan beri sertifikalı bir B Corp olarak yüksek sosyal ve çevresel etki standartlarını karşılayan küresel bir şirketler topluluğunun parçasıdır. Şirket, 2035 yılına kadar net sıfır hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır.

Merkezi Parma'da (İtalya) bulunan Chiesi, 85 yılı aşkın deneyimiyle 30 ülkede faaliyet göstermektedir ve 6000'den fazla çalışanı istihdam etmektedir. Grubun Parma'daki araştırma ve geliştirme merkezi, Fransa, ABD, Kanada, Çin, Birleşik Krallık ve İsveç'teki diğer 6 önemli Ar-Ge merkezi ile birlikte çalışmaktadır.

Daha fazla bilgi almak için  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi