CHP ADANA İL ÖRGÜTÜ 5 OCAK ADANA’NIN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE ATATÜRK PARKINDA TÖREN DÜZENLEDİ.

WhatsApp Image 2023-01-05 at 13.11.04

CHP Adana İl Örgütü adına Samet Güdük tarafından sunulan programda saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İl Örgütünü temsilen Atatürk anıtına çelenk konuldu.

İl Örgütü adına günün anlamına yönelik konuşmayı Kemal Toros gerçekleştirdi.

Toros; “Bizim cephemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının cephesidir!” dedi.

Atatürk Parkında ki törene CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Dr. Müzeyyen Şevkin, ve Orhan Sümer katıldı. CHP’li Belediye Başkanlarından ise törene Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in katıldığı görüldü.

Çok sayıda CHP’li il, ilçe yöneticilerinin yanı sıra, bir çok kurum temsilcisi de törende yer aldı.

CHP İl Örgütü adına Kemal Toros konuşmasına şu şekilde devam etti;

Parti örgütümüz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, basın emekçilerimiz ve tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum. Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yılını kutladığımız bu anlamlı törene hoş geldiniz.

Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur.'

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleri milli mücadelenin fikri temellerinin Adana’da atılmış olduğunu açıkça göstermektedir.

Halkımızın düşman işgalini reddeden onurlu direnişi, ölüme meydan okuyan cesur mücadelesi ve sonunda ulaştığı zafer emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Ülkemizin birçok kentinde kurtuluş mücadelesi verilmiş ve bu mücadele kazanılmıştır.

Adana hem Çukurova’nın hem de ülkemizin direniş ve kurtuluş mücadelesinin önder kentlerinden biridir. Ne mutlu ki bize bu şanlı hikayeyi yazan ataların çocuklarıyız.

WhatsApp Image 2023-01-05 at 13.09.25

Geçtiğimiz aylarda başka şehirlerimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız günlerde, siyasal iktidar mensupları, sanki ülkemizde böyle bir mücadele verilmemiş, bir zafer kazanılmamış, hatta tek kurşun atılmamış gibi ifadelerle kurtuluş mücadelesini küçümsemeye hatta yok saymaya cüret etmiştir.

21 yıldır Cumhuriyeti ve onun kazanımlarını hedef alan baskıcı, gerici AKP iktidarı, ülkemizin milli mücadelesini ve kazandığı zaferleri değersizleştirme çabasındadır.

WhatsApp Image 2023-01-05 at 13.10.23

101 yıl önce düşmana karşı topraklarımızı korumak, bağımsızlığımızı kazanmak ve özgürce yaşamak için mücadele verdik.

Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz bu dönemde yeniden bir bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin içindeyiz. Bizim cephemiz cumhuriyet ve onun kazanımlarına sahip çıkanların cephesidir. Bizim cephemiz hukuka, eşitliğe, adalete, özgürlüğe barışa inananların cephesidir. Bizim cephemiz tüm farklılıklara rağmen bir arada kardeşçe yaşayabilme iradesini ortaya koyanların cephesidir. Bizim cephemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının cephesidir!

Editör: Haber Merkezi