“MUSTAFA KEMAL SEVGİSİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Ölüm yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin anma törenine CHP İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP merkez ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, çok sayıda partili ve yurttaş katıldı.

Perihan Koca, işçileri 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet etti. Perihan Koca, işçileri 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından il başkanı Anıl Tanburoğlu bir konuşma yaptı. Tanburoğlu konuşmasında “Atatürk’ün yaptığı devrimlerden bahsedip, onun eşsiz bir devlet adamı, tüm dünyada saygı duyulan, askeri ve siyasi anlamda bir deha olduğunu söyledi”

420A0149

Anıl Tanburoğlu’nun açıklaması;

“Ulu Önderimiz ve yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk,  100 yıl önce kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile tarihe damgasını vurmuş, yaptığı devrimler ve reformlar, aradan yüz yıl geçmesine rağmen güncelliğini korumuş ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına da ışık tutmaya devam edecektir. Mustafa Kemal, ülkesinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine ömrünü adamış bir vatansever, ordusunun başında cepheden cepheye koşan cesur bir komutan, tüm dünyanın saygı duyduğu bir devlet adamı, bilime, kültüre, sanata ve sanatçıya değer veren bir entelektüel, egemenliği saraydan alıp millete teslim eden dünya tarihinin gördüğü en büyük devrimcidir. Onun ilham verici liderliği, milletimize rehberlik etmeye devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ve onun fikirlerine olan bağlılık her geçen gün artıyor”

420A0156

“MUSTAFA KEMAL'İN HAYATINDA BİR BAŞKA 10 KASIM DAHA VAR, ADANA TREN İSTASYONUNDA”

“Sadrazam Ahmet İzzet Paşa’nın istifası, İngilizlerin Çanakkale boğazının iki yakasını işgal etmesi, aynı zamanda İskenderun ve Antakya’ya asker çıkarmasıyla, fiili işgalin başladığı günlerdir. Mustafa Kemal, Sina-Filistin cephesindeki (Son dönemi kısa süre Yıldırım Orduları Komutanı) görevinin sona erip Harbiye Nezareti emrine atanması üzerine 10 Kasım 1918’de Adana Gar’ından bir trenle İstanbul’a hareket eder. Mustafa Kemal’in İstanbul’a vardığı gün 13 Kasım 1918, aynı zamanda İtilaf kuvvetleri donanmasının da İstanbul önüne demirlediği gündür. 13 Kasım günü, işgal İstanbul’una varan Mustafa Kemal, 15 Mayıs’a kadar yaklaşık 6 ay orada kalacaktır. Milli mücadelenin filizlendiği, Mustafa Kemal'in siyasi ve stratejik tasarımını oluşturduğu en kritik 6 aydır. Bir yanıyla da, Sina-Filistin çöllerinden yola koyulup ve “ince uzun beyaz bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta bir yıldız gibi kayarak, Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacak” ‘sarışın kurdun’ doğuşuna tanıklık etmektedir tarih. Bu yanıyla da aydınlık bir dönemin başlangıcıdır 10 Kasım. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85’nci yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla anıyorum”

420A0133

420A0129

Editör: Haber Merkezi