Dolar ve euro haftaya nasıl başladı Dolar ve euro haftaya nasıl başladı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut: "2024 Yılı Buğday Fiyatları Çiftçinin Ölüm Fermanıdır"

CHP Adana Milletvekili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP iktidarı ve ilgili kurumları sert bir dille eleştirdi. Milletvekili, 2024 yılı için açıklanan buğday fiyatlarının çiftçinin ölüm fermanı olduğunu ifade etti.

Milletvekili açıklamasında, "Ey AKP iktidarı, Tarım Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, açıklanan 2024 yılı buğday fiyatları çiftçinin ölüm fermanıdır" ifadelerini kullandı. Açıklanan fiyatların çiftçiyi zor durumda bıraktığını ve geçimini sağlamasını imkansız hale getirdiğini savundu.

Milletvekili, önceki yıllarda Meclis kürsüsünden ve sahada çiftçilerle birlikte defalarca bu konuyu gündeme getirdiklerini ancak iktidarın çiftçiyle ilgili sorunları görmezden geldiğini iddia etti. Maliyetin 11 lira olduğunu ve açıklanması gereken fiyatın 15 lira olduğunu belirten Milletvekili, geçen sene açıklanan fiyatın ise bu maliyetin çok altında olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Milletvekili, bu düşük fiyatların çiftçinin ayakta kalmasını imkansız hale getirdiğini ve çiftçinin ölüm fermanı olduğunu savundu. Son olarak, iktidara seslenerek, çiftçinin yaşadığı sorunlara duyarsız kalmamaları ve adil bir fiyat politikası izlemeleri gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi