CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 76. Jeoloji Kurultayı’na katıldıktan sonra mecliste açıklama yaptı

 

“Türkiye, afetler nedeniyle travma yaşıyor”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin, yerleşim alanlarının yanlış seçimi, plansız ve çarpık kentleşme, sağlıksız denetim, kalitesiz malzeme kullanımı ve kötü yapı stoku nedeniyle doğa ve insan kaynaklı afetler sonucu büyük yıkım, can ve mal kaybı ve yıllarca süren travma yaşadığını vurguladı. Dr. Şevkin, bu durumun ülkemizin afetler konusuna hiç de hazırlıklı olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Şırnak Milletvekili Nevroz UYSAL ASLAN "İnfaz Yakmalara Dair TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna Dilekçe Verdi". Şırnak Milletvekili Nevroz UYSAL ASLAN "İnfaz Yakmalara Dair TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna Dilekçe Verdi".

Hafta başında üyesi olduğu Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin Ankara’da düzenlediği 76. Jeoloji Kurultayı’na katıldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçen Dr. Şevkin, meclis genel kurulunda kurultaya ve afetlere vurgu yaptı.


KURULTAYA VURGU YAPTI


Jeoloji Mühendisleri Odası’nın bu hafta önemli bir etkinlik gerçekleştirdiğini, her yıl farklı bir konu seçen ve bu yıl 76.sı düzenlenen Jeoloji Kurultayı’nın ana temasının “Afete Dirençli Kentler” olduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Ülkemiz, yerleşim alanlarının yanlış seçimi, plansız ve çarpık kentleşme, sağlıksız denetim, kalitesiz malzeme kullanımı ve kötü yapı stoku nedeniyle doğa ve insan kaynaklı afetler sonucu büyük yıkım, can ve mal kaybı ve yıllarca süren travma yaşıyor. Bu da ülkemizin afetler konusuna hiç de hazırlıklı olmadığını gösteriyor.

Kurultay boyunca, 400’ün üzerinde oturum, onlarca belgesel gösterimi ve serginin ülkemizde son yıllarda sıklıkla yaşadığımız “afetlerin” üstesinden gelmek için ışık tutmasını ve ilgililerin bu bilimsel çalışmalardan yararlanmasının önemini vurgulamak istiyorum. Jeoloji Mühendisleri Odamız ve hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi