Antalya'da 12 Nisan 2024 tarihinde yaşanan teleferik kazası sonrasında tutuklanan ve cezaevine konulan Kepez'in seçilmiş belediye başkanı Mesut Kocagöz'ün yarın yapılacak ilk duruşması öncesinde CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, adalet çağrısında bulundu.

Erdem, kazanın üzücü olduğunu ve ihmali olanların cezalandırılması gerektiğini belirterek, "O dönem aday olmak için görevinden istifa etmiş ve hiçbir sorumluluk makamında oturmayan Kepez'in seçilmiş belediye başkanı Mesut Kocagöz'ü 3 aydır cezaevinde tutmak, hukukla hiçbir ilgisi olmayan bir durumdur" dedi.

"Demokrasiye ve Halkın İradesine Darbe"

Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanını cezaevinde tutmanın demokrasiye ve halkın iradesine darbe vurmak olduğunu vurgulayan Mustafa Erdem, "Bilirkişi raporları hazırlandı, delil karartacak bir durum yok, kazada yakınını kaybeden aile şikayetçi değil, zaten kazadan aylar önce Mesut Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Kendisi seçilmiş ve görevde olan belediye başkanı ve kaçma durumu yok. Tüm bunlara rağmen bir belediye başkanını tutuklu yargılamanın hukukla, adaletle, demokrasiyle açıklanacak hiçbir tarafı yoktur" ifadelerini kullandı.

CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır." CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır."

Destek Çağrısı

Geçtiğimiz hafta sonu diğer milletvekilleriyle birlikte Mesut Kocagöz'ü cezaevinde ziyaret eden Mustafa Erdem, adalete inanan herkesten yarınki mahkemede Kepez'in seçilmiş Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün özgür bırakılması için destek beklediklerini söyledi.

"Demokrasi Mücadelesinden Vazgeçmeyeceğiz"

"Biz bu demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Erdem, "Kepez'e yarın tekrar bayram gelecek, tüm Kepez Mesut Başkan ile Mesut olacak" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi