CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, meclis kürsüsünden, esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerde faiz oranının yükseltilmesine ve hükümetin bu konuda adım atmamasına tepki gösterdi.

Erdem, "İktidar, esnafa tefeci gibi yaklaşıyor!" diyerek, esnafların ülke ekonomisinin temel taşları olduğunu vurguladı ve Halkbank tarafından esnafa kullandırılan kredilerin taksitlerine geriye dönük fahiş zam yapıldığını ifade etti. Esnafın zaten borç yükü altında olduğunu belirten Erdem, "Esnafa sabit faiz, yandaşa ise zamli faiz uygulanıyor." dedi.

Erdem ayrıca, 2024 yılının ilk dört ayında binlerce esnafın kepenk kapattığını ve yüz binlerce KOBİ'nin borcunun icra takibine alındığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı 'Tasarruf Tedbirleri Paketi'ne de değinen Erdem, paketin ekonomiyi düzeltmek yerine vatandaşın sırtına yük bindirdiğini savundu.

Esnafın çektiği kredinin kooperatife verilen payının devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten Erdem, iktidara seslenerek, "Esnafa kredi imkanı sağlayın ve yanlış karardan derhal vazgeçin!" dedi.

Esnafın taleplerini meclis kürsüsünden dile getiren Mustafa Erdem, "Ayakta kalmak için mücadele eden esnafı uçurumun kenarından itmeyin." çağrısında bulundu.

Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen sokak hayvanlarının öldürülmek istenmesine tepki gösterdi. Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen sokak hayvanlarının öldürülmek istenmesine tepki gösterdi.

#CHP #Antalya #MustafaErdem #Esnaf #Kredi #Zam #Tepki #Halkbank #Faiz #Ekonomi #Tasarruf #Meclis #Politika #Çiftçi #İşçi #Emekçi #MaliyeBakanlığı #TasarrufTedbirleri #Çiftçi #Sanatkar #KOBİ #İktidar #EkonomiPolitikası #Siyaset #EsnafKredisi #Finans #SosyalPolitika #MeclisKonuşması #Vergi

Editör: Haber Merkezi