Dolar ve euro haftaya nasıl başladı Dolar ve euro haftaya nasıl başladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: Milyonlarca Emekli Zam Artışından Yararlanamayacak

Ankara'da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, kök maaşı 8 bin TL ve altında olan milyonlarca emeklinin maaş artışından yararlanamayacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, "Milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında maaşla hayatını idame etmeye mahkûm edilmesi kabul edilemez" dedi.

Bulut'un Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik soru önergesinde belirttiği iddialara göre, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya zam yapılmayacak. Bu durum kök maaşı 8 bin TL'nin altında olan emeklilerin artıştan yararlanamayacağı anlamına geliyor.

Bulut, emeklilerin maaşlarının en düşük seviyelere düştüğünü ve geçim sıkıntısı çektiklerini vurguladı. En düşük emekli maaşının asgari ücretten bile az olduğunu belirten Bulut, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Önergesinde, emekli aylıklarına yapılan zamın temmuz ayında yüzde 25 civarında olacağını ancak en düşük emekli maaşına bu zamdan yararlanılamayacağı yönündeki haberlerin endişe verici olduğunu ifade etti.

Bulut, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklinin ocak ayına kadar yine düşük bir maaşla yaşamak zorunda kalacaklarını belirtti.

Soru önergesinde Bakan Şimşek'e yöneltilen sorular arasında, kök ücreti 8 bin liranın altında olan emeklilerin durumu, bu iddiaların doğruluğu ve düzenleme yapılıp yapılmadığı gibi konular bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi