**CHP’den “Emekli Desteği” Tepkisi…**

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, emeklilere yönelik olarak kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirime olanak tanıyan düzenlemeye tepki gösterdi. Yücel, bu indirimin emeklilerin yaşam mücadelesini göz ardı ettiğini belirterek eleştirilerini dile getirdi.

MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı

Yücel, “Emeklilere sosyal tesislerde yüzde 15 indirim yapmak, emekli vatandaşlarımızın 10 bin lira emekli maaşıyla verdikleri yaşam mücadelesini hiçe saymak ve normalleştirmektir. Sanki emeklilerin tek dertleri sosyal tesislerden indirimli yararlanmakmış gibi, ağızlarına bir parmak bal çalan düzenlemelerle emekli vatandaşlarımızla alay ediyorlar. Hiç utanıp sıkılmadan 2024’ü “Emekli Yılı” ilan ettiler, sonra da emeklileri 10 bin liralık maaşlarıyla baş başa bıraktılar. AKP iktidarı “emekli destekleri” konusunda samimiyse, önce emekli vatandaşlarımızı, insan onuruna yaraşır yaşam koşullarına kavuşturmalı, sonra kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden ücretsiz yaralanmalarını sağlamalıdır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emeklilere yönelik açıklamalarını da eleştiren Yücel, “Emekli desteği diye açıkladıkları şey, sosyal tesislerdeki %15’lik indirim. Aklımızla dalga geçer gibi uygun olan KYK yurtlarından da emeklilerin 1 ay süreyle yararlanabileceğini söylemiş. Nedir şimdi bu? Emeklilere tatil fırsatı mı? Sayın Bakan da emeklilerin 10 bin lira ile sadece KYK yurtlarında kalabileceğini kabul etmiş anlaşılan. Emekliye, insan onuruna yaraşır yaşam koşulları sunun dedikçe, aksinde ısrarcılar” şeklinde konuştu.

2024 yılının Emekli Yılı ilan edilmesini eleştiren Yücel, “Önce emekli maaşlarını asgari ücret seviyesine çekin sonra da tüm kamu sosyal tesislerinden emeklilerin ücretsiz yararlanmalarını sağlayın” çağrısında bulundu.

AKP iktidarının ekonomi ve sosyal politikalarını eleştiren Yücel, emekliliğin çileye dönüştüğünü ifade ederek, 26 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak Emekli Mitingi’ne katılım çağrısı yaptı.

#CHP #EmekliDestekleri #Emeklilik #SosyalTesisler #DenizYücel #Miting #Ankara #İzmir #EmekliYılı

Editör: Haber Merkezi