CHP’li Nazlıaka: “Gerçekler o kadar can yakıcı ki bugün her 5 aileden biri yardıma muhtaç hale geldi” CHP’li Nazlıaka: “Gerçekler o kadar can yakıcı ki bugün her 5 aileden biri yardıma muhtaç hale geldi”

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yemekten zehirlenen öğrencilerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Çocuklarımızın zehirlenmesinden kimler sorumludur?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, KYK yurtlarında ve MEB’e bağlı okul pansiyonlarında yaşanan gıda zehirlenmesi vakalarının günden güne arttığına dikkat çekti. Son olarak Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 18 öğrencinin okul pansiyonunda verilen yemekten zehirlenmesi üzerine harekete geçen Grup Başkanvekili Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


MEB’E BAĞLI ÇOK SAYIDA PANSİYONLU OKULDA YAPILAN DENETİMLERDE UYGUNSUZLUK TESPİT EDİLDİ


MEB’e bağlı çok sayıda pansiyonlu okulun sağlık ve güvenlik koşulları kapsamında yapılan denetimlerinde uygunsuzluk tespit edildiğinin önemle altını çizen Köksal, “Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 30 Ekim tarihinde 18 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi. Okula ait pansiyonda öğrencilere verilen yemek sebebi ile zehirlenme vakasının yaşandığı duyurulurken, Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı’nca okul pansiyonlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde gerekli tedbirlerin alınmadığı sunulan raporlarda da daha önce ifade edildi. 2022 yılında MEB’e bağlı 3 bin 43 pansiyonlu okuldan 2 bin 785’i sağlık ve güvenlik koşulları kapsamında denetlenmiş ve farklı okul pansiyonlarından 59 bin 405 uygunsuzluk tespit edilmiş.” şeklinde konuştu.


NEDEN HALA ÖNLEM ALINMIYOR?


Grup Başkanvekili Köksal, önergesinde Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti:
“Öğrencilerin barınma hakkının sağlandığı okul pansiyonlarındaki tehlike arz eden durumlar denetimlerde tespit edilmesine rağmen neden hala önlem alınmamaktadır? MEB tarafından okul pansiyonlarındaki eksiklikler tespit edilmesine rağmen pansiyonlar için alınan hizmet ihaleleri kimlere verilmektedir? Eksikliklerden sorumlu olan yöneticilere ve hizmet veren firmalara hangi durumlarda, hangi yaptırımlar uygulanmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi