CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, açıklanan yoksulluk sınırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 29 bin TL'ye yaklaştı! AKP 5’li çeteyi doyurmaya devam etsin. Bu ülke böyle bir beceriksiz yönetimi bir daha görmeyecek. Az kaldı, sandığa gömülecekler” diye ifade etti.

//ANKARA

Milletvekili Kaplan yaptığı yazılı açıklamalarda şunları dile getirdi: “20 yıllık AKP iktidarı ülkenin belini kırdı. Çiftçimizden, esnafımıza, emeklimizde, sanayicimize herkes tükendi. Zam üstüne zam yaptılar. Geçilmeyen köprüler ve otoyollar için vatandaşın cebine göz diktiler. Vatandaşlarımızdan aldıkları vergilerle uyuşturucu baronları, çeteleri beslediler.

Memlekette doktor kalmadı, üniversite mezunları işsizlikten pazarda çalışıyor, tezgahtarlık yapıyor, şoförlük yapıyor. Ülkeyi öyle bir noktaya getirdiler ki, gençlerimiz, doktorlarımız, üniversite mezunlarımız yurtdışına gitmek zorunda kalıyor. Yedikçe yediler, yandaşlarını beslemekten, eşlerini, dostlarını, akrabalarını kadrolara almaktan başka yaptıkları bir şey yok.

Bugün anneler, babalar çocuklarına beslenme alamıyor. Büyüme çağındaki çocuklarımız temel gıdaya erişemiyor. Korkunç bir enkaz bıraktılar. Ama az kaldı. Tuz koktu. Vatandaşlarımız seçim gününü bekliyor. Tarihte görülmemiş bir beceriksiz iktidar, halktan kopuk, sorunların çözümünden uzak bir yönetim şekli var. Ülkemiz böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Asgari ücrete zam yaptılar daha ilk aydan eridi gitti.

Açlık sınırı asgari ücretin üstünde. Eğitimden, sağlığa, tarımdan, sanayiye her alanda ciddi problemler var. Ülkemiz hak ettiği değeri bizim iktidarımızda görecek. İşsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına son vereceğiz. Kepçeyle alıp kaşıkla verenlere inat, bizler vatandaşlarımız için çalışacağız. Saraylarda şatafat sürenlere inat, bizler vatandaşlarımızın refahını sürdürebilir kılacağız. Yerli ve milli üretim için çiftçilerimizi destekleyecek, ithal sevdalısı bu düzeni yıkacağız. Az kaldı, geliyor gelmekte olan” dedi.

Editör: Haber Merkezi