Höyük Köyü'nde Krom Ocağı Projesine Karşı Hukuk ve Çevre Mücadelesi Sürüyor

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz ilçesine bağlı Höyük köyünde 2019 yılından beri devam eden krom ocağı projesine karşı yapılan itirazları dile getirdi. Köy halkı tarafından büyük bir hukuk ve çevre mücadelesi verilen proje, çevreye vereceği zararlar ve insan sağlığı üzerindeki tehditler nedeniyle yoğun eleştirilerin hedefi haline geldi.

Maden ocağının çevreye ve insan sağlığına vereceği ciddi zararların yanı sıra, köy halkı proje için herhangi bir yerde olumsuz bir tavır sergilemiyor. Deprem, istihdam gibi gerekçelerle doğanın talan edilmesine ve sağlık risklerinin göz ardı edilmesine izin vermeyeceklerini belirten vatandaşlar, mücadelelerini sürdürmekte kararlı.

Çevrekoruma

Höyük köyü, doğa ve sağlık haklarını savunarak çevre mücadelesinin önemli bir merkezi haline gelirken, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da projeye karşı kamuoyunu bilgilendirme ve destek sağlama çabalarını sürdürüyor.

CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

#KromOcağı #ÇevreMücadelesi #HukukMücadelesi #DoğaTalancılığı #SağlıkTehlikesi #ÇevreKoruma #HöyükKöyü #Hatay #DepremTehlikesi #EkonomikGerekçeler

Editör: Haber Merkezi