CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı,

Orhan Sümer Mesajında şu ifadelere yer verdi.

5 OCAK ADANALININ GURUR KAYNAĞIDIR

Bereket fışkıran toprakların, vazgeçilmez sevdamız Adana’mızın bağımsızlık günü kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımız için söylediği “Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur.” sözleri Adanalılar tarafından gururla söylenir.

Bağımsızlık ateşinin yakılmasında memleketimizin ne kadar önemli olduğu her zaman rehber alacağımız bir olgudur.

7 düvelle boğuşup, vatan ve bağımsızlık aşkıyla mücadele ettiğimiz savaşların sonunda 5 Ocak tarihi bizlerin hürriyet madalyası olmuştur.

BAĞIMSIZLIK BİZİM KARAKTERİMİZİDİR

Şanlı ve onur dolu mücadele sonrası Çukurova'nın incisi Adana, ebedi ve değişmez olan bağımsızlık hakkını, düşmanın elinden söküp almıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti

Bugün bizlere düşen, bu bilinç ve şanlı tarihi gelecek nesillerimize aktarırken, çok daha gelişmiş bir ülkeyi gençliğimize emanet etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Adana'mızın, düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyor,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş mücadelesinde destan yazarak ulusumuzun bağımsızlık inancını tüm dünyaya kabul ettiren tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.                                                                          

Editör: Haber Merkezi