EMEK PARTSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ İSKENDER BAYHAN; ULUSLARARASI KOMÜNİST HAREKETİN FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA MESAJININ ÖZETİNİ BÜTÜN HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUM
EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı'nın (CIPOML) Filistin halkıyla dayanışma mesajını Meclis gündemine getirdi.
CIPOML Filistin halkının haklı Direnişini destekliyor
Irkçı Israil devleti, Filistin halkına yönelik saldırılarını Aksa Tufanı “operasyonu”nun ardından yeni bir aşamaya yükseltti.
Emperyalistlerin desteğindeki İsrail burjuvazisi ve benimsediği Siyonizm, Filistinlilere eşit ulusal haklar tanımak bir yana, yaşam hakkını bile zor tanıyor.
İsrail’i ve katliamlarını kınayan CİPOML, Filistin halkının haklı direnişini sonuna kadar desteklemektedir.
Kürt sorunu, Filistin sorununun yanında bölgenin kadim bir sorunudur. Emperyalistlerle işbirlikçilerinin paylaşım mücadeleleriyle bu iki sorunun çözümsüzlüğü bölgeyi fokurdayan bir “cadı kazanı” yapmaktadır.
İsrail tüm saldırılarını derhal durdurmalıdır!
İşgal son bulmalı ve İsrail işgal ettiği tüm topraklardan çekilmelidir!
Devlet kurma hakkı dahil Filistin ulusuna kendi kaderini tayin etme hakkı tanınmalıdır!