"Bizler Çukurova Üniversitesinin ilerici aydın ve bilimden taraf olan üyeleri olarak bahsi geçen etkinliğin iptal edilmesini talep ediyoruz."

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği (ÇÖED) Konuyla İlgili Şu Açıklamayı Gerçekleştirdi;

Kamuoyuna Duyuru

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “50. Yıl" etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi Hipokrat Salonunda 18 Kasım 2022 tarihinde saat 12.30’da düzenleneceği duyurulan başlıklı etkinliğin bilim ve üniversite ile uzaktan yakından hiçbir bağı olmadığı açıktır.

Hipokrattan bu yana geçen 2400 yılsonunda gelinen noktada Hipokrat'ın kesin olarak reddettiği büyülü sahte bilim örneklerinin, üstelik de ismi Hipokrat olan bir salonda sergilenmesi kabul edilemezdir. Gerçek bilimin yapıldığı alanlar olmaktan gittikçe uzaklaşan üniversitelerde bu tür sahte bilim etkinliklerinin yapılması bilimi rehber edinmiş biz bilim insanlarını kaygılandırmaktadır. Üniversiteler bilimsel bilginin tartışıldığı alanlardır ve böyle de kalmalıdır. Bizler Çukurova Üniversitesinin ilerici aydın ve bilimden taraf olan üyeleri olarak bahsi geçen etkinliğin iptal edilmesini talep ediyoruz.

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği (ÇÖED) Yönetim Kurulu

astroloji

Editör: Haber Merkezi