Çukurova Üniversitesinde Kampüs Geneline Enerji Tasarruflu Led Aydınlatma Yapılıyor

Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü’nde fiziki alt ve üst yapıların yenilenerek teknolojiye uygun hale getirilmesi çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in talimatıyla ihaleye çıkılarak yapımına başlanan kampüs geneli enerji tasarruflu led aydınlatma işinde sona yaklaşıldı.

Kampüste 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı hazırlığı kapsamındaki altyapı güçlendirme ve yenileme çalışmaları planlamasında yer alan yol aydınlatma direkleri ve elektrik hatlarının onarımı/yenilenmesi devam ediyor.

Kampüs alanı içerisinde bulunan ve işletme ömrünü tamamlayan ana besleme kablolarının çoğu kopuk olmasından dolayı çalışmayan, kırılma veya devrilme durumundan dolayı tehlikeli olduğu tespit edilen beton elektrik direkleri yenileniyor.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in talimatıyla 7 Haziran 2022’de başlanan yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

_aydınlatma (6)

50 yıllık tarihi geçmişi, doğayla iç içe kampüsüyle herkesi kendine hayran bırakan Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü, 7 Kasım 2022’de çalışmalar tamamlandığında daha modern ve enerji tasarruflu ledlerin kullanıldığı aydınlatma sistemine kavuşacak.

Editör: Haber Merkezi