Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Av. Remzi Ümit Atay,

Sizi eylemleriniz anlatır.

Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Av. Remzi Ümit Atay, “Neden Remzi Ümit Atay?” Sorusuna Kendisi Yanıt Veriyor.

Atay kendisini şu şekilde anlatıyor;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti

“Sizi eylemleriniz anlatır. En nihayetinde 25 yıllık bir siyasi geçmişim var. Bu süre içerisinde Cumhuriyet Halk Partisinde yaptığım çalışmalar var. Birlikte çalışma yaptığım arkadaşlar var. 30 yıllıkta mesleki hayatım var. Serbest avukat olarak bu süreç içerisinde de pek çok kişiyle iletişimde bulunuyorsunuz tanışıyorsunuz.

Ben insanlar arasında ki ilişkinin en önemli temelinin güven olduğunu düşünüyorum. Bunu gerek serbest meslek yaşamımda avukatlık hayatımda gerekse siyasi hayatımda net bir şekilde gördüm.

Güven varsa ve bu güven unsuru insanlar tarafından benimsenmiş güven duyulan bir kişi ise o kişi o görevi bihakkın yapabilir diye düşünüyorum.

Bir önemli konu da benim için ilk aday adaylığım bu daha önce hiçbir göreve ne milletvekili adaylığı ne belediye başkanlığı ne de belediye meclis üyesi adaylığına talip olmadım. Çünkü adaylaşma sürecini ben daha çok beraber çalıştığınız arkadaşlarınızla kolektif yapılacak bir süreç olarak değerlendiririm. Belli bir süre bir siyasi partide çalışırsınız bu çalışmalarınızdan sonra arkadaşlarınız size artık adaylaşman lazım veya aday olarak bizleri temsil edersin veya sizdeki bazı yeteneklerden dolayı bu görevi tercih ederler ki bizim adaylaşma sürecimiz de böyle oldu. Genç yaşlı, kadın pek çok yol arkadaşımla oturdum konuştum onların fikirlerini aldım. Ne düşündüklerini dinledim ondan sonra bir adaylaşma süreci yaşadım. Yoksa o meşhur filmde olduğu gibi “Nasipse adayız” da ki gibi “eh ben bu işi iyi yaparım haydi bakayım yola çıkıyoruz” diye bir anlayışa karşıyım zaten.

Editör: Süleyman Devrim Boğa