“Umut” ödüllerini sahiplerini buldu

Çukurova Belediyesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çukurova Öykü Yarışmasında dereceye giren yazarlara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Mersin Yenişehir Belediyesi kaçak peynir imalathanesini mühürledi Mersin Yenişehir Belediyesi kaçak peynir imalathanesini mühürledi

Çukurova Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreni TÜYAP Fuar Merkezi Akdeniz Salonunda gerçekleştirildi. Çukurova Öykü Yarışması Koordinatörü Süreyya Köle, “Bundan üç yıl önce Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e böyle bir yarışma düzenleme fikrim olduğunu anlattığımda çok ilgilendi ve hemen hazırlıklara başladık. İlk yıl “Emek” ödülleri verildi. İkinci yıl “Göç ve Göçmenlik” konusu işlendi. Bu yıl ise “Umut” öyküleri istedik. Umut konusu Hatay’dan çıktı. Çünkü depremi çok içselleştirerek yaşadık” dedi.

Başkan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin olmak üzere yarışmada emeği geçenleri kutlayan Süreyya Köle daha sonra dereceye girenlere ödüllerini verdi.

6 (1)-8

Umut konusunun işlendiği 3. Çukurova Öykü Yarışmasında Seher Tanıdık Çürük Yumurta, Hakan Yaşar Kuş Tamircisi ve Tijen Ergönen de Kırmızı Şemsiye adlı öyküleriyle ödüle layık görüldü. Yarışmada ön seçici kurulda İlay Bilgili ve Özgür Çırak, üst seçici kurul da ise Mustafa Balel, Nihat Ziyalan, Feryal Tilmaç, Mehmet Erte ve Süreyya Köle yer almıştı.

8-33

Editör: Haber Merkezi