Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek 100.5 Radyo Üniversite ile Çukurova İletişim Ajansı (ÇİA), düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerini ve mezuniyet öncesinde mesleki deneyim kazanmalarını amaçlayan iki yeni iletişim birimi, radyo yayıncılığı ve ajans çalışmaları için uygulama ortamı sunacak.

ADANA – Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), iletişim alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla iki yeni uygulama birimini hayata geçirdi. İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek 100.5 Radyo Üniversite ve Çukurova İletişim Ajansı (ÇİA), İF Stüdyo’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Üniversite yönetimi, akademisyenler, iletişim sektörü temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı toplantıda, yeni birimlerin iletişim eğitimine sağlayacağı katkılar, uygulamalı öğrenme olanakları ve yayıncılığın toplumsal işlevi ele alındı.

Üniversite ve iletişim dünyası tanıtımda buluştu

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İF Stüdyo’da düzenlenen tanıtım toplantısına, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Çetin Oranlı, Yeşilay Adana İl Başkanı Yunus Emre Yıldırım ve ÇÜ Genel Sekreteri Ahmet Tan katıldı.

Toplantıda ayrıca üniversitenin daire başkanları, akademik ve idari personeli ile İletişim Fakültesi öğrencileri yer aldı.

Dekan Büyükalaca: “Öğrenciler teorik bilgilerini uygulama fırsatı bulacak”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Sezgin Büyükalaca, Radyo Üniversite ve Çukurova İletişim Ajansı’nın fakültenin eğitim ve öğretim altyapısını güçlendireceğini belirtti.

İletişim eğitiminin yalnızca kuramsal bilgiyle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken Büyükalaca, öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri farklı iletişim mecralarında uygulayabilmelerinin önemini vurguladı.

Yeni birimlerin öğrencilerin mesleki becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Büyükalaca, Radyo Üniversite ve ÇİA’nın aynı zamanda üniversitenin ve çevresinin sesini daha geniş kitlelere ulaştıracağını söyledi.

Büyükalaca, projelerin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

RATEM Başkanı Gündoğan: “Radyo yalnızca bir frekanstan ibaret değil”

Tanıtım toplantısında konuşan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, radyo yayıncılığının toplumsal ve kültürel önemine değindi.

Radyonun yalnızca teknik bir yayın aracı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Gündoğan, bu iletişim mecrasının insanı, kültürü ve toplumsal değerleri yansıtan önemli bir işleve sahip olduğunu ifade etti.

Üniversitelerde oluşturulan uygulama alanlarının gençlerin yayıncılık kültürünü tanımalarına ve mesleki donanımlarını geliştirmelerine katkı sağladığını dile getiren Gündoğan, Radyo Üniversite’nin bu açıdan önemli bir eğitim ortamı oluşturacağını belirtti.

Rektör Yardımcısı Akıllı: “Öğrenciler mezun olmadan sektör deneyimi kazanacak”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı ise yeni iletişim birimlerinin öğrencilerin mesleğe hazırlanma sürecinde önemli fırsatlar sunacağını söyledi.

Öğrencilerin üniversitede edindikleri bilgileri gerçek çalışma ortamlarına yakın koşullarda uygulayabilmelerinin mesleki gelişim açısından değer taşıdığını belirten Akıllı, şunları kaydetti:

“Radyo Üniversite ve ÇİA, iletişim fakültesi öğrencilerinin uygulama becerilerini geliştirmeleri açısından önemli bir fırsat. Radyo ve ajans sayesinde öğrencilerimiz, mezuniyet öncesinde sektöre yönelik çalışmalar gerçekleştirebilecek.”

Akıllı, yeni birimlerin öğrencilerin eğitim süreçlerini desteklemesinin yanı sıra mesleki çalışma deneyimi kazanmalarına da olanak sağlayacağını ifade etti.

100.5 Radyo Üniversite ve ÇİA'nın çalışma alanları tanıtıldı

Konuşmaların ardından 100.5 Radyo Üniversite ile Çukurova İletişim Ajansı için hazırlanan tanıtım videoları katılımcılara izletildi.

Programın devamında konuklar, radyo stüdyosunu ve ÇİA’nın çalışma alanlarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeni iletişim birimlerinde yürütülmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Radyo stüdyosunda gerçekleştirilen incelemeler ve deneme yayınlarıyla katılımcılar, yeni yayın ortamını yakından görme fırsatı buldu.

İletişim eğitiminde uygulamalı öğrenme hedefi

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde oluşturulan iki yeni birimle öğrencilerin, eğitim süreçlerinde edindikleri kuramsal bilgileri uygulamaya aktarmaları hedefleniyor.

100.5 Radyo Üniversite radyo yayıncılığı alanında, Çukurova İletişim Ajansı ise ajans faaliyetleri üzerinden öğrencilere mesleki çalışma ortamı sunacak.

Yeni birimlerin, öğrencilerin mezuniyet öncesinde iletişim sektörünün işleyişini tanımalarına ve uygulama becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunması amaçlanıyor.

Tanıtım toplantısı, radyo stüdyosu ve ajans çalışma alanlarının gezilmesinin ardından sona erdi.