Acil durum ekipleri, şehir merkezinden yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki Dallas Executive Havalimanı'ndaki kaza mahalline koştu. Olay yerinden gelen haber görüntüleri, havaalanı çevresinde çimenlik bir alanda uçakların buruşmuş enkazını gösterdi. Dallas İtfaiyesi, Dallas Morning News'e, yerdeki insanlar arasında bildirilen herhangi bir yaralanma olmadığını söyledi.

Anthony Montoya iki uçağın çarpıştığını gördü.

"Sadece orada durdum. Hava gösterisine bir arkadaşıyla katılan 27 yaşındaki Montoya, "Tamamen şoktaydım ve inanamıyordum. "Etraftaki herkes nefes nefeseydi. Herkes gözyaşlarına boğuluyordu. Herkes şoktaydı."

Yetkililer uçaklarda kaç kişinin bulunduğunu söylemedi, ancak hava gösterisini düzenleyen şirketin başkanı Hank Coates, uçaklardan birinin, bir B-17 Uçan Kale bombardıman uçağının tipik olarak dört ila beş kişilik bir mürettebata sahip olduğunu söyledi. Diğeri, P-63 Kingcobra savaş uçağının tek pilotu var.

Dallas Belediye Başkanı Eric Johnson, yerel polis ve itfaiye desteğiyle NTSB'nin kaza mahallinin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Johnson, Twitter'da "Videolar yürek parçalayıcı" dedi.

Federal Havacılık İdaresi yaptığı açıklamada, uçakların saat 13:20 civarında çarpıştığını ve düştüğünü söyledi. Çarpışma, Hatıra Hava Kuvvetleri Wings Over Dallas gösterisi sırasında meydana geldi.

Hava gösterisi güvenliği - özellikle eski askeri uçaklarda - yıllardır bir endişe kaynağı olmuştur . 2011 yılında Reno, Nevada'da bir P-51 Mustang'in seyircilerin üzerine düşmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetmişti. 2019 yılında Hartford, Connecticut'ta bir bombardıman uçağı düştü ve yedi kişi öldü. 

Editör: Haber Merkezi