Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), Adana İl Eşbaşkanlarından Yerel Seçimlere Yönelik Çağrı

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanları Mehmet Karakış ve Helin Kaya; “Kent uzlaşısı zeminini oluşturacağız” dedi.

“Kenti var eden, yaşatan sosyal ve siyasal dinamikleri geniş ölçekte kapsayan tüm kurum, kuruluş, işçi, emekçi, ekolojist, kadın, gençlik, halklar ve inanç örgütleri, siyasi partiler, emek ve meslek örgütleri, demokrat ve vicdan sahibi yurttaşlar, tüm toplumsal taraflar ve siyasi aktörlerle görüşmek, müzakere etmek, birlikte yürümek, ortak mücadeleyi örecek Kent Uzlaşısı zeminini oluşturmayı öncelikli görev olarak görüyoruz” açıklamasında bulundular.

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN'DAN AMİK OVASI İÇİN BAKANLIĞA ÇAĞRI! MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN'DAN AMİK OVASI İÇİN BAKANLIĞA ÇAĞRI!

Karakış ve Kaya açıklamalarına şu şekilde devam ettiler;

“Başta Emek ve Özgürlük İttifakının tüm bileşenleri olmak üzere yerel yönetimleri bir rant dağıtma merkezi haline getiren anlayışın karşısında halkçı, ekolojik, kadın özgürlükçü çizginin biçim verdiği bir yerel yönetim anlayışını ve bu çizgiyi benimseyen tüm toplumsal, siyasal dinamiklerle güçlendirecek, ortak- kolektif bir alternatif anlayışın büyütülmesi için rolümüzü oynayacağız.

“Her bağımsız siyasi partinin yapacağı gibi yerel yönetim seçimlerinde kendi adaylarımız ve listelerimizle kent yönetimlerinde yer alma eğilimimiz PM toplantımızdaki tartışmalarla daha fazla güçlenmiştir. Parti Meclisimiz partimizin tüm kurullarıyla kapsayıcı, katılımcı, şeffaf ve demokratik aday olma süreçlerinin; yerel seçimlerin hazırlık çalışmalarında önemli bir aşama olduğunu vurgulamış ve sürecin bir demokrasi şölenine dönüşecek şekilde devam ettirilmesinin önemini vurgulamıştır.

Karakış ve Kaya sözlerini şu şekilde tamamladılar

“Kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın ki halkımızın çıkarına olmayan tek bir denklemin bile kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bilakis vereceğimiz kararlar ve kuracağımız stratejik denklemlerle bütün Adana halklarına kazandıracağız!” dediler.

Editör: Haber Merkezi