Ayhan Barut'tan Meclis'te 'Et ve zam' isyanı Ayhan Barut'tan Meclis'te 'Et ve zam' isyanı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ismiyle, kısa ismiyle DEM PARTİ, bu sürecin öznesi olmakta kararlıdır.  

Parti binasında yerel seçimlere yönelik açılış konuşmasını yapan İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış yerelde nasıl bir yol izleyeceklerini belirtti.

DEM Parti Adana İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Üngör tarafından okunan basın açıklamasında ise; "Belediye seçimlerine üç buçuk ay gibi kısa bir süre kaldı. DEM Parti Adana il Örgütü olarak, yerel seçimlere dair çok yönlü tartışma ve görüşmelerin ardındın bugün itibari ile belediye seçimlerine hazırlık için teknik ve örgütleme çalışmalarına başladığımızı ve seçim komisyonunu kurduğumuzun bilgisini kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.

WhatsApp Görsel 2023-12-13 saat 14.25.17_af7873c3

DEM Parti Adana İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü sözlerine şu şekilde devam etti;

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi çatısı altında Adana halkına hizmet etmek isteyen ve belediyeleri yönetmeye talip aday adayları partimize başvurabilirler. Partimizin demokrasi ve özgürlük fikriyatını benimseyen her yurttaşa kapımız açıktır.

DEM Parti olarak, kentimizi demokratik ekolojik kadın özgürlükçü bir fikriyatla yönetmeye talip olduğumuzu, sosyal ve hakkaniyete dayalı şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yola koyulduğumuzu belirtmek isteriz.

Biliyorsunuz ki, genel seçimlerde istediğimiz sonucu elde edememiş olmamızdan kaynaklı Partimiz, bir eleştiri-özeleştiri hamlesi başlatarak, yüzlerce halk toplantısı gerçekleştirdi. Halklarımızdan gelen eleştiri ve öneriler temelinde yerel seçimlere ilişkin politik hattımızı belirdik. Uzun yılların politik-mücadele deneyimi ve halklarımızın eleştirileriyle kendisini gözden geçiren partimiz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ismiyle, kısa ismiyle DEM PARTİ, bu sürecin öznesi olmakta kararlıdır.   Türkiye’nin başta Kürt meselesi olmak üzere bütün sorunlarına demokratik çözüm gücü olma iddiasını sürdüren partimiz, onurlu bir barışın mücadelesini yürütmeye devam edecektir.

İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan ve arkadaşlarından 33 ayı bulan bir süredir haber alınamamaktadır. Sayın Öcalan üzerinde 25 yıldır ağırlaşarak devam eden tecridin kırılması, Kürt meselesine demokratik çözüm yollarının açılması talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinin 15. gününde bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki, barış Türkiye halklarının tek çıkış yoludur.

İnsan haklarında ve basın özgürlüğünde her gün geriye giden, kadın özgürlük alanlarını bir bir kısıtlayan antidemokratik bir Türkiye’nin egemenler dışında kimseye kazandırmayacağını biliyoruz. Kayyum politikalarının belediyelerden meslek odalarına kadar sıçradığı bir ülkenin karanlığa sürükleneceğini biliyoruz. Yaşanan ekonomik krizin Türkiye halklarına yüklediği yükün ağırlığını her zamankinden daha fazla hissediyoruz. AKP-MHP faşizmine karşı daha demokratik, daha özgürlükçü bir ülke için hepimize her zamankinden daha fazla sorumluluk düşmektedir.

WhatsApp Görsel 2023-12-13 saat 14.25.15_8f1d2518

Mart ayında yapılacak yerel seçimler sadece belediye seçimleri olmayacak. Tekçi anlayışa karşı çoğulculuğun, kayyuma karşı halk iradesinin, patrona karşı emekçinin, ekolojinin, kadının, gençliğin, çocukların, öğrencilerin seçimi olacak. Bu seçim savaşa karşı barışın, Kürt sorununa demokratik çözümün seçimi olacaktır.

Parti olarak durduğumuz yer, halkların kazanımlarını esas almaktır. O nedenle bütün Adana seçmenlerinin oylarına talibiz. Bütün duyalı kesimleri özgür demokratik yarınlar için partimizin çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz.

Özgürlük kendini yönetmekle başlar.’ perspektifinden yola çıkarak halkımızı bu sürecin en büyük öznesi olmaya, güç vermeye ve kendi iradesini sandıklara yansıtmaya çağırıyoruz. Hep birlikte kazanacağız.

Editör: Haber Merkezi