Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın bazı ilçelerinin Osmaniye’ye bağlanma planları yapıldığını açıkladığında ağır suçlamalara maruz kalmıştı.

Böyle bir gündemin olmadığını, Başkan Zeydan Karalar’ın hayali konuştuğunu söyleyenlere, Osmaniye Belediye Başkanı’nın “Büyükşehir olacağız” açıklaması ortaya çıkınca mahcup olmaktan başka bir seçenek kalmadı. Çünkü Osmaniye’nin Büyükşehir olmasının tek yolunun çevre illerden bazı ilçeleri sınırlarına dahil etmesi olduğu biliniyor. Üstelik denizlere inmek istediklerini muhtelif defalar dile getirmişlerdi.

Osmaniye’ye en yakın denizin neresi olduğuna haritada bir bakılsa, risk anlaşılacaktı aslında.

Adana Havalimanı’nın kapanmasına yönelik hazırlıklara ilk önce tepki gösteren ve bu konuda kamuoyu oluşturarak kapanmanın önüne geçmek için çalışan yine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dı.

Adana’da büyük hizmetler birbiri ardına hayata geçirilip, önemli projeler borçlanmadan gerçekleştirilmeye başlayınca çoğalan dayanaksız suçlamalar artarak devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda muhalefet sözcüleri MHP’li Cemal Demirdağ ve AK Partili Ozan Gülaçtı yine saldırı ve suçlama pozisyonu aldılar.

Başkan Zeydan Karalar da halkın uzun süredir bildiği gerçekleri tekrarladı ve gereken cevabı verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi şu anda sahada 1 milyar liralık iş yapıyor ve bunu da borçlanmadan gerçekleştiriyor.

Başkan Zeydan Karalar’ın 3 buçuk yılda imza attığı mali mucize, doğal olarak siyasi rakiplerini çok rahatsız ediyor.

Başkan Zeydan Karalar görevi devraldığında Adana Büyükşehir Belediyesi enkaz halindeydi ve borç gelirin 4 katıydı. Bırakın hizmet etmeyi, çalışana maaş bile ödenemiyordu. Bugün gelinen noktada gelir 4 buçuk milyar civarında, borç da 3 buçuk milyar seviyesine düşmek üzere. Üstelik devasa hizmetler 1 kuruş borç almadan gerçekleştiriliyor.

Başkan Zeydan Karalar görevi devraldığında, yıllar içinde neler yaşanacağını, bütçenin, borcun, gelirin hangi durumdan hangi miktara geleceğini hesaplamış ve bunları kamuoyuyla her fırsatta paylaşmıştı. Hepsi birer birer doğru çıktı. Başkan Zeydan Karalar şimdi, önümüzdeki dönem gerçekleşecek rakamları veriyor. Biliyorlar ki bunların da hepsi doğru çıkacak. Onun için Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde uzun süredir yapılan mesnetsiz muhalefetin dozunu artırdılar.

Ama halk gerçekleri biliyor. Üstelik meclis toplantısında, “Ay’a çıkacaktık, ay sonunu getiremez olduk” cümlesi de İYİ Partili Recai Mercimek tarafından dile getirildi ve günün sözü olarak sükse yaptı.

Ne yaparlarsa yapsınlar ne söylerlerse söylesinler Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın halkına verdiği sözleri tutmasına, kentin her alandaki gücünü artırmasına, Adana’nın birçok konuda lokomotif ve lider olduğu günlerine dönmesine kimse engel olamayacak. Çünkü Zeydan Karalar bütün kararlılığıyla gövdesini taşın altına hemşehrileri için koymuş durumda.

Editör: Haber Merkezi