“Biz ambulans ile eşya taşımak istemedik, bir insan, bir canlı taşınmasını istedik, Şiddetli rüzgar da bir doğal afet değil mi? Neden devletin ambulansı verilmedi?”

Osmaniye Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesi Karaçarlı mahallesinde ikamet eden Meryem Ünal’ın başından geçenleri abisi ve Eğitim-İş Düziçi Temsilcisi  Fevzi Yalçın Yücel şu şekilde aktardı.

Önce Depremzede, Sonra Rüzgarzede

Meryem Ünal ((46) 29 Mart Çarşamba günü, saat 16:00 sıralarında belediye halk ekmek büfesinden aldığı ekmekle çadırına dönerken daha önce depremde hasarlı evinin önüne geldiğinde şiddetli rüzgarın etkisiyle evin bir bölümünden düşen biriket yığını altında kaldı. Komşularının yardımıyla enkaz altından çıkarılan Ünal ambulansla Osmaniye Şehir hastanesi acil servise kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldı.

Müdahale sonucu durumunun ciddiyeti hakkında yakınlarına Adana da daha kapsamlı bir hastanede ameliyat edilerek tedavisinin orada yapılması hakkında bilgi verildi. Adana Şehir hastanesi ve diğer kamu hastanelerinde sevk için yatak olmadığı söylendi. Hasta yakınlarının kişisel çabasıyla Adana’da özel bir hastanede yer bulundu. Hastanın özel kuruma sevki için ambulans beklenmeye başlandı. Saatler sonra Devletin hastanesinden özel hastaneye ambulans ile hasta sevkinin yapılamayacağı, özel bir ambulans şirketinden araç temin edilerek sevkiyatın yapılacağı hasta ve hasta yakınlarına bildirildi. Hasta yakınları neye uğradıklarını şaşırdılar. Hastanın ambulans dışında taşınma imkanı yoktu.

Hasta yakınları özel ambulans şirketine gittiklerinde araç olmadığını, bir aracın Adana’ya hasta götürdüğünü, dönmesi halinde o araçla 2000 TL karşılığında götüreceklerini söylediler.

Hasta yakınları beklemeye devam ederken hastanın bel kırığı ile omurilikte zedelenme nedeniyle her iki bacaklarda his kaybı, kafada travma ile birlikte vücudun diğer bölgelerinde yaralanmalar olduğu bildirildi.

Saatler sonra gelen özel ambulans ile Adana’daki özel hastaneye getirilen hastanın ameliyatı yapılmış olup belden aşağı felç kalma ciddiyeti devam etmektedir.

Hasta yakınlarının isteği; biz ambulans ile eşya taşımak istemedik, bir insan, bir canlı taşınmasını istedik, Şiddetli rüzgar da bir doğal afet değil mi? Neden devletin ambulansı verilmedi. Bu işleyişin kaldırılmasını istiyoruz. Başka insanların da bu anlaşılmaz durum ile karşı karşıya kalmalarını istemiyoruz.

Osmaniye Şehir hastanesi acil servisindeki Dr. ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Hastamız için çok çaba sarfettiler. Ancak sisteme takıldılar. Onlara bir sözümüz yok. Ambulans hasta nakil sisteminden dolayı maddi manevi mağdur olduk,

Bu duruma maruz kalacak başka insanların sesi olmak istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi