Deveci Spor Kulübünden yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi.

Zorunlu Açıklama

Sayın Spor Kamuoyu ve Futbol Severler,

Bu açıklama, Adana Süper Amatör Lig C Grubunda son oynanan Deveci Spor ve Seyhan Belediye Spor maçta yaşanan olaylar ve ardından takımımıza yöneltilen kınama hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır.

Maçın hakemi tarafından gösterilen kararlar ve alınan kırmızı kartlar (3) konusunda büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz. Bu kararlar, hem sporcularımızın hem de taraftarlarımızın haklı bir şekilde tepki göstermesine neden olmuştur.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin hakeme arkadaşımıza yapmış olduğu kınamayı destekliyor ve hakemlere yapılan saldırıları elbette bizlerde kabul etmiyoruz.

Elbette ki oyuncumuzun hakeme yaptığını onaylamıyoruz.

Hakem arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yalnız Oyuncu bu hale nasıl gelmişi de sorgulanmak gerektiğine inanıyoruz.

Yalnız Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin açıklamasında takımımıza ve Adana Amatör spor kulüplerine karşı yapmış olduğu eleştirileri kendi adımıza kabul etmiyoruz,  şöyle ki kınama da sporcuların sadece kazanmak için oynadığını kaybettiğinde ise suçu hakemde aradıklarını belirtmiştir.

Öyle ki Deveci Spor Kulübü olarak sezon da oynadığımız maçlara bakarsanız 2 Mağlubiyet, 2 Beraberlik ve 2 Galibiyet ile devam etmiş ve maç sonucunda karşı rakip tebrik edilip soyunma odasına gidilmiştir. Son maçta ise normal süresi 2-2 berabere sonuçlanan maçı orta hakem 7 dakika uzatmış ve uzatmanın ilk dakikalarında bir oyuncumuzun ikili mücadelede sakatlandığını yan hakemin hemen önünde olmasına rağmen orta hakemi neden uyarmadığını belirtmesi üzerine oyundan kırmızı kart ile atmıştır. 10 kişi kalan takım bir gol yemiş ardından hakem teknik heyetteki antrenörümüzü kırmızı kart ile oyun dışında bırakmış ve ortamı germiştir. Yine ikili mücadele de sonucunda faul vermeyen orta hakem oyunu devam ettirmiş yine gol atılmış maç 2-4 olmuştur. Yine itirazları göz ardı edip bir oyuncumuzu daha kırmızı kart ile oyunda atmış ve maçı tatil etmiştir.

Takımımız, sporun temel değerlerine bağlı kalmak adına her zaman fair play prensipleri doğrultusunda mücadele etmiştir. Ancak, maçın hakemi tarafından yapılan hatalı kararlar ve keyfi uygulamalar, bu prensipleri çiğnemiş ve adil bir rekabet ortamını zedelemiştir.

Kamuoyuna duyurmak isteriz ki, futbolun ruhuna ve spor etiğine zarar veren bu tür kararlara karşı çıkmak, sadece takımımızın değil, tüm futbol camiasının sorumluluğudur. Maçın hakemi tarafından yapılan hatalı kararları ve sporcularımıza gösterilen haksız kırmızı kartları kınıyoruz.

Aynı zamanda, futbolun güzelliklerine ve adalete olan inancımızı sürdüreceğimizi, bu tür durumlar karşısında bile centilmence mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı 18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı

Takımımıza ve taraftarlarımıza desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Deveci Spor Kulübü

Editör: Haber Merkezi