Diyarbakır Havalimanı, Şehir Merkezindeki Konumuna İlişkin Tartışmalar Sürüyor

CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

Diyarbakır Havalimanı'nın şehir merkezine yakın konumu, son zamanlarda artan nüfus ve yapılaşma ile birlikte tartışmalara neden oluyor. 1952 yılında hizmete açılan havalimanı, o dönemde şehre 11 kilometre uzaklıktaydı ve 340 bin kişiye hizmet veriyordu. Ancak şehir nüfusunun hızla artmasıyla birlikte havalimanı şehir merkezine doğru kaymış ve şu an neredeyse şehrin göbeğinde bulunuyor.

Havalimanının bu konumunun birçok olumsuz etkisi bulunuyor. Özellikle iniş ve kalkışlarda yaşanan yüksek ses seviyeleri ve salınan gazlar çevrede yaşayan insanlar için ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Havalimanının çevresindeki yerleşim birimleri, hava trafiğinden etkilenerek yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor.

Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, havalimanının taşınması konusunda soru önergeleri verdi ve havalimanının halen neden taşınmadığını sorguladı. Ayrıca, havalimanının plan notlarının insan ve hava trafiği güvenliğini dikkate alıp almadığını da gündeme getirdi. Ancak, şu ana kadar havalimanının taşınması için somut bir adım atılmamış ve sorunların çözümü için net bir plan ortaya konmamış durumda.

Bu durum, havalimanının şehir merkezinden taşınması gerekliliği konusunda kamuoyunda devam eden tartışmaları güçlendiriyor.

Editör: Haber Merkezi