İlçe de geçtiğimiz aylarda başlayan doğalgaz kazı çalışmalarının ana hat boru döşeme işleminin ilk etabı bitmiş durumda. İlerleyen günlerde apartmanlara hat çekilmesi için ara mahallelerden tekrar kazı çalışması yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YERİNE POZANTI BELEDİYESİ

Pozantı ilçesinin tek ve en büyük caddesi olan Atatürk Caddesi üzerindeki kazı çalışmaları sebebiyle yollarda aşırı derece çukur ve oyuklar oluştu. Adana Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu içerisinde olan bu ana yolun tadilatını büyükşehir ekipleri geciktirince Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay olaya el attı.

312508436_192160676624019_7423877621030021002_n

Vatandaşların ana caddedeki onarım, tadilat ve temizlik gibi bütün çalışmaların büyükşehir belediyesine ait, ara yolların ise Pozantı Belediyesine ait olduğunu düşünmeden ya da bilmeden Pozantı Belediyesini suçlaması ve trafikte sıkıntı çekerek araçlarını kullanamadıklarını dile getirmeleri üzerine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hemen çözüm odaklı bir çalışma yaparak yaklaşık iki buçuk kilometrelik doğalgaz kazısındaki çukurları yaklaşık 3 saatlik bir çalışma ile kapattı.

HALKIMIZIN RAHATI İÇİN HER ZAMAN SAHADAYIZ

Yapılan dolgu çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Çalışmalarda Adana Büyükşehir Belediyesinin greyder desteği için ise ekiplere teşekkür ederken dolgu çalışmalarıyla ilgili de düşüncelerini dile getirdi.

312712101_192145689958851_2238969770029871353_n

Hangi yolun kimin sorumluluğu altında olduğunu vatandaş anlamaz. İllaki sorunun çözülmesini ister diyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Vatandaş bize kızıyor, bizi arayıp serzenişte bulunuyor. Onlar bilmiyor, belki de bilmezden geliyor. Ana cadde büyükşehir belediyesi sorumluluğunda ara sokaklar ise Pozantı Belediyesi sorumluluğu altında. Doğalgaz çalışması yaparken imzaladığımız protokol sözleşmesinde ana caddedeki çalışmaları Adana Büyükşehir Belediyesinin yapması, ara sokakları da Pozantı Belediyesinin yapması için karar aldık ve imzalar attık. Vatandaş da bir yer de haklı. Kazılan yerlerde yağan yağmurlardan dolayı çukurlar ve oyuklar oluşuyor. Haliyle insanlar bize kızıyor, ne zaman yapılacak bu yol diyor. Vatandaşımızın sıkıntılarını gidermek için büyükşehir belediyesinin yapmasını beklemeden bu çalışmamızı acilen yapmamız gerekiyordu. Bu sebeple Demirsoy Hafriyattan temin ettiğimiz malzeme ile bütün ekiplerimizle halkımızın hizmetindeyiz. Konuyla ilgili büyükşehir belediyesini arayarak kendilerinin sorumluluğunda olmasına rağmen böyle bir çalışma yapacağımızı ve silindir ihtiyacı duyduğumuzu belirttik. Onlarda sağ olsunlar bir adet silindir gönderdiler. Buradan onlara da teşekkür ediyorum. Tüm çabamız ve tüm çalışmalarımız Pozantı için. Bu konuda halkımızın sabrı için onlara da teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi