"Tüm kamu emekçilerine çağrımızdır açlığa yoksulluğa, sefalete dalga geçer gibi verilen sadaka niyetindeki %30 memur maaş artışına karşı 12 Ocak 2023 tarihinde Türkiye genelinde 7 Konfederasyon ile birlikte iş bırakıyoruz."

Dr. Derya Uğur; "Türkiye gerçeğinde kamu emekçilerine layık görülen %30 memur maaş artışını kabul etmek mümkün değildir. Pandeminin bütün yükünü taşıyan sağlık emekçilerinin de içinde olduğu bu iş bırakma kararı sırasında acil sağlık hizmetlerini aksatmamak üzere iş bırakma kararını tüm Türkiye genelinde almış bulunmaktayız."

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur: “Kamu Emekçileri Olarak Açlığa, Yoksulluğa, Sefalete Karşı İş Bırakıyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur 12 Ocak 2023 Perşembe günü yedi konfederasyon olarak gerçekleştirilecek iş bırakma öncesi Habere Güven’e değerlendirmelerde bulundu.

Uğur açıklamasında şunlara dikkat çekti;

Bizler bu sistemle, yüzdelik dilimlerle ücretlerin arttırılmasını istemiyoruz. Yüzdelik dilimlerle ücretlerin arttırılması zaten kabul edilecek bir durum değildir.

Yapılan yüzde 5 ek zam karşılığı iki kilo kıyma ederi kadardır. Hangi markete giderseniz gidin yüzde 5 ile ancak iki kilo peynir alabilirsiniz. Dolayısı ile tüm bunları göz önünde bulundurarak bizler şu kararı aldık.

WhatsApp Image 2023-01-11 at 17.18.24

Tek gücümüz çalıştığımız iş yerinde iş yavaşlatmak veya iş bırakmak.

12 Ocak 2023 Perşembe günü tüm Türkiye’de tüm üyelerimizle çalıştığımız alanlarda iş bırakma kararı aldık.

12 Ocakta üretimden gelen gücümüzü kullanmayarak tüm Türkiye’de alanlarda olacağız.

İş bırakma kararımız hükümete uyarı niteliği taşımaktadır.

Bizim tek gücümüz alanlara çıkıp içerisinde bulunduğumuz durumu halkımıza anlatmaktır. Elbette zarar gören ve bize kızan vatandaşlarımız olacaktır. Ancak vatandaşlarımız bizleri anlayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi