CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Cumhuriyet’in 99. Yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin önemine işaret etti

Cumhuriyet Bayramı’nda kardeşlik çağrısı “Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak”

müzeyyen şevkin-29 ekim cumhuriyet (2)

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağını vurguladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm insanlığa kardeşlik çağrıları yapan Dr. Şevkin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yurtseverlerin görkemli bir kahramanlık destanı yazarak bağımsızlığı elde ettiğine işaret etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş mücadelesinin ilk adımını Adana'da atmıştır. Atatürk, 15 Mart 1923'te geldiği Adana'da, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, güzel Adana'da vücut bulmuştur” diyerek kentimizin kurtuluş günlerindeki önemine dikkat çekmiştir. Böylesi önemli topraklarda Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın mutluluğu, heyecanı ve gururu içerisindeyiz” dedi.


“KARDEŞLİK DUYGULARI PEKİŞSİN”


Ülkemizin düşman işgalinden kurtulması için canıyla kanıyla bedel ödeyen Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki aziz şehit ve gazilerle, tüm kahramanların Türkiye’nin yolunu aydınlattığını kaydeden Dr. Şevkin, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanmasında kahramanlık örneği sergileyen Adanalı hemşehrilerinin ve ulusun bayramını en içten dileklerle kutladı.
Kurtuluş mücadelesinin lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm kahramanları saygıyla, şükranla ve özlemle anan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Herkes bilmelidir ki, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ulusun birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştirmesi için önemli bir gündür. Bu özel ve güzel günde halkımızın kardeşlik duygularının üst seviyeye çıkmasını diliyorum. Hep birlikte ülkemizi daha yaşanabilir ve refah düzeyi yüksek bir seviyeye çıkarmak için uğraş vermek zorundayız” diye konuştu.


“YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ”


“Kurtuluş Savaşı başarısı ve ardından Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri etrafında birleşerek ülkemizi hep birlikte çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak en önemli görevimiz olmalıdır” diyen Dr. Şevkin, “Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ün partimiz CHP ile birlikte iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümünde halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutlar, ülkemizin her bölgesindeki vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Editör: Haber Merkezi