Adana Eczacı Odası (ADEO) Yönetimi, Bilimsel Eczacılığın 185. yılı kutlamaları kapsamında, eczacılık mesleğinde son gelişmeler ve SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliklerini ele alan bir panel düzenledi. Etkinlik, TEB Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, ADEO Kesinti ve İtiraz Komisyon Üyeleri Ecz. Betül Taştepe ve Ecz. F. Tuğçe Dalkır Zeyneloğlu, Şanlıurfa Eczacı Odası Delegesi Ecz. Mehmet Emin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 05 17 At 10.41.50

Açılış Konuşması: Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Ecz. Ali Aysan Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasında, 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere değindi. Yalbuzdağ, "Geçtiğimiz hafta devlet tasarruf tedbirlerini açıkladı ve kamuya yeni atamaların olmayacağı artık aşikar. Biz eczacıların geleceği ne olacak? Belli değil. Devletin iki dudağı arasındayız. Türk Eczacıları Birliği, SGK Protokolü konusunda yoğun olarak çalışıyor. Ancak, eczaneler bu ekonomik düzensizlikte çok yoruluyor. SGK ile sorun yaşayan meslektaşlarımız var. Vergi yükü çok fazla. Birçok meslek grubunda olduğu gibi eczanelerimizde de vergi ve IBAN denetlemeleri başladı. Gelecekte eczacılık nasıl olacak? Dijitalleşme nasıl etkileyecek? Meslek hakkına giden yol için yoğun çabalarımız var. Eczanelerimizi ve meslektaşlarımızı koruma refleksiyle hareket ediyoruz. Her türlü değişiklikleri, uygulamaları paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 05 17 At 10.42.05

SUT Değişiklikleri: Ecz. Betül Taştepe ve Ecz. F. Tuğçe Dalkır Zeyneloğlu

ADEO Kesinti ve İtiraz Komisyon Üyeleri Ecz. Betül Taştepe ve Ecz. F. Tuğçe Dalkır Zeyneloğlu, panelde SUT değişikliklerini anlattı. Kesinti süreçleri, kanser ilaçları ve limit düşürücü ilaçlarda yaşanan sıkıntılara değinen Taştepe ve Zeyneloğlu, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini de paylaştı.

Whatsapp Image 2024 05 17 At 10.42.05 (1)

Meclis Gündemindeki Vergi Paketine Tepkiler: Tez-Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu Açıklamalarda Bulundu Meclis Gündemindeki Vergi Paketine Tepkiler: Tez-Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu Açıklamalarda Bulundu

Eczane Sigorta Sözleşmeleri: Ecz. Mehmet Emin Demirtaş

Şanlıurfa Eczacı Odası Delegesi Ecz. Mehmet Emin Demirtaş, eczane sigorta sözleşmelerinde yaşanan problemlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Demirtaş, eczanelerin mağdur olduğu konulara açıklık getirdi.

Whatsapp Image 2024 05 17 At 10.42.05 (2)

TEB Çalışmaları: Ecz. Ali Erdem

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, meslekle ilgili sorun ve sıkıntıların belirlenmesi sonrasında düzeltilmesi için yapılan görüşmeler ve çalışmalardan bahsetti. SGK ile yapılacak yeni protokol çalışmalarının içeriği hakkında geniş bilgi veren Erdem, TEB Merkez Heyeti olarak mesleğin ve meslektaşların sorunlarının düzeltilmesi, meslek hakkı ve eczanelerin ekonomik düzelmelerinin sağlanması için yaptıkları çalışmaları aktardı. Konuşmasının ardından eczacıların merak ettiği soruları yanıtladı.

Plaket Töreni

Panelin sonunda, ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti.

Eczacılık mesleğinin geleceği ve mevcut sorunların ele alındığı panel, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Whatsapp Image 2024 05 17 At 10.42.12

Whatsapp Image 2024 05 17 At 10.41.54

Editör: Haber Merkezi