Her ayın ilk haftası Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen ve Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar’ın, Başkanlık ettiği Başkanlar Kurulu, 2022 yılının son toplantısını yaptı. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 2023 Ocak ayı itibariyle geçerli olacak Asgari ücretin emekçi çalışanın arzuladığı bir ücret olması için Türk-İş’in gerekli tavrı ortaya koyduğunu belirterek “Türk-İş dün olduğu gibi bugünde işçinin yanında yer almaktadır. Hükümet, işveren ve işçi kesimini temsilen masada oturan Türk-İş, çalışan, alın teri döken ve aldığı ücreti son kuruşuna kadar hak eden emekçinin beklentisini karşılayacak bir ücretin çıkması için çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.

TAŞERON ÜLKE GÜNDEMİNDEN KALKMALI

Açıklamalarında Emeklilikte Yaşa takılanlar, asıl işi yapan geçici işçilere kadro verilmesi ve vergi dilimindeki adaletsizliğe de değinen Gülnar, Bakanlığın bu konuda çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek “Bu ay sonu itibariyle emeklilikte yaşa takılanların büyük bir umutla beklediği yasa son şeklini alarak hayırlısı ile çıkacaktır. Yine Çalışma Bakanlığı’nın, kamuda asıl işi yapan, geçici işçiler ile taşeron işçilere kadro verilmesi hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Türk-İş olarak diğer konularda olduğu gibi bu konuda da sıkı takibimizi yapıyor ve emekçi kardeşlerimizin bir an önce kadro geçmelerini istiyoruz. Türkiye’mizin 100. Yılında artık taşeron sisteminin ülkemizin gündeminden tamamen çıkmasını istiyoruz” dedi.

ADALETSİZLİK SON BULMALI

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, açıklamalarına vergideki adaletsizliğe dikkat çekerek ve bunun son bulması gerektiğini bir kez daha yineleyerek devam etti. Anayasanın 73. maddesindeki, "Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür" maddesine dikkat çeken Gülnar, asgari ücret kadar olan gelirlerin vergi dışı bırakılmasının yanında, ücretler üzerindeki gelir vergisi dilimlerinin işçiler lehine düzenlenmesi gerektiğini belirterek “Emekçiler, ücretleri üzerinden adaletli olmayan bir vergilendirmeyle karşı karşıyalar. Bunun bir an önce düzenlenmesini istiyoruz. Hükümet nezdinde yaptığımız görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Güven BOĞA