Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, Los Angeles'ta ABC tarafından yayınlanan 95. Akademi Ödülleri'nde "Everything Everywhere, At Once" ile En İyi Senaryo Oscar'ını aldı.

Banshees of Inisherin, Fabelmans, Tar ve Triangle of Sorrow da En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar için yarıştı. "Her Şey Her Yerde ve Aynı Anda" aynı zamanda "En İyi Film" unvanını da hak ediyor.

En İyi Uyarlama Senaryo kategorisini Women Speak filmiyle Sarah Polley kazandı. Bu kategoride savaş draması All Quiet on the Western Front, The Glass Onion, Life ve Top Gun: Maverick'i geride bıraktı.

Banshees of Inisherin, All Everywhere and At Once, Fabelmans, Triangle of Sorrow ve Tar da bu kategoride birinci oldu.

Sarah Polley'in Miriam Tows'un 2018 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Women Talking, En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar kazandı. Batı Cephesinde Her Şey Sessiz, Knives Out: The Glass Onion, To Live ve Top Gun: Maverick de bu adaylık için yarıştı.

"Her Yerde ve Aynı Anda" filminin oyuncuları: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Ke Huy Kwan ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Jamie Lee Curtis aldı.

Avatar: The Way of Water, En İyi Görsel Efekt Oscar'ını kazandı.

Ekran görüntüsü 2023-03-13 063650

En İyi Görsel Efekt Oscar'ını Cameron'ın Avatar: The Way of Water filmi kazandı.

James Cameron'ın Avatarı: The Path of Water, Pazar günü Los Angeles'ta düzenlenen 95. Akademi Ödüllerinde Görsel Efekt dalında Oscar kazandı.

All Quiet on the Western Front, Black Panther: Wakanda Forever, Batman ve Top Gun: Maverick de Görsel Efektler kategorisi için yarıştı.

"Avatar: The Way of Water", performans yakalama teknolojisi kullanılarak çekildi ve bu sayede ekrandaki oyuncular neredeyse tanınmaz yaratıklara dönüştü. Yönetmen bu teknolojiyi ilk kez su altında çekim yaparken kullandı. Filmin bütçesi 250 milyon doları aştı ve gişe şimdiden 2 milyar doları aştı.

Editör: Haber Merkezi