Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı" kapsamında İstanbul'un deprem hazırlığına yönelik tarihi adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade etti. Bu kapsamda Nisan ayında başlatılan "Yarısı Bizden" kentsel dönüşüm kampanyası, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

1.5 Milyon TL'lik Dev Destek 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyanın 1 milyon 233 bin bağımsız bölüme yönelik başvuru aldığını ve her bağımsız bölüme 1.5 milyon TL destek sağlanacağını belirtti. Bu desteklerin kira, kredi ve hibe olarak verileceği açıklandı. Toplam hedef, 350 bin güvenli konutun inşası olarak belirlenmiş durumda.

Erdoğan, kampanyaya yüzde 100 anlaşma sağlayan 71 bin vatandaşın olduğunu ve yüzde 50 üzeri anlaşma sağlananların sayısının 158 bini bulduğunu açıkladı. Marmara Kentsel Dönüşüm Hizmet Ofisi'nde ilk sözleşmelerin imzalanacağını ve yıkım programının başlayacağını duyurdu. Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Pendik'te yıkım ve temel atma işlemleri gerçekleştirilecek.

İstanbul'un Dönüşümüne Start Verildi

Cumhurbaşkanı, İstanbul'un kentsel dönüşümüne başladıklarını ifade ederken, kampanyaya henüz katılmamış vatandaşları da kampanyaya katılmaya davet etti. Deprem gerçeğinin önemini vurgulayan Erdoğan, 6 Şubat depremiyle ülkede bu gerçeğin bir kez daha hatırlandığını belirtti.

Çiçek Otlu, Türkiye'de basın özgürlüğü ve gazetecilerin yaşadıkları hak ihlalleri hakkında araştırma önergesi verdi Çiçek Otlu, Türkiye'de basın özgürlüğü ve gazetecilerin yaşadıkları hak ihlalleri hakkında araştırma önergesi verdi

Deprem Riski ve Hazırlık Zorunluluğu

Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem açısından riskli alanlarda olduğuna dikkat çeken Erdoğan, son bir asırda 230'dan fazla 6 ve üzeri büyüklükte deprem yaşandığını dile getirdi. 6 Şubat depreminin maliyetinin 104 milyar doları aştığını söyleyen Cumhurbaşkanı, deprem hazırlığının zorunluluk olduğunu dile getirdi. 

Editör: Haber Merkezi