TİP Adana İl Örgütü Tarafından Gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısına Binin Üzerinde İnsan Katıldı.

Kalabalık ile birlikte coşkununda yüksek olduğu toplantıya TİP Genel Başkanı Erkan Baş'da katıldı.

WhatsApp Image 2023-04-22 at 15.08.54

İl Başkanı Hakan Çayan tarafından yapılan açılış konuşmasında; "Değerli Dostlar, yoldaşlar, emeği ve alın terinden başka hiçbir serveti olmayanlar hepiniz hoş geldiniz. Heyecanlıyız, umutluyuz ve aynı zamanda öfkeliyiz. Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Tarih yazıyoruz, tarihi hep birlikte yazıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İl Başkanının ardından adaylar tanıtıldı ve ilk üç sırada  aday gösterilen Ahmet Faruk Ulaş, Seda Aşkın ve Duygu Yılmaz birer konuşma gerçekleştirdiler.

WhatsApp Image 2023-04-22 at 15.08.53

Daha sonra coşkulu alkış ve sloganlar eşliğinde TİP Genel Başkanı Erkan Baş kürsüye geldi.

Yaklaşık yarım saat konuşan Baş'ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi.

Yapılan konuşmalarda şu noktalara dikkat çekildi;

İşçilerin işlerinden edildiği, ayrım olmadan işin güvensizleştirildiği, kan ile, kavga ile kazanılan tüm hakların gasp edildiği, gençlerimizin uyuşturucu bataklığına terk edildiği, kadınların katledildiği -LGBTİ+ yakıldığı, doğanın yok edildiği bir dönemi geride bırakmaya hazırlanıyoruz.

WhatsApp Image 2023-04-22 at 19.59.39

İnşaatlarda, fabrikalarda, tarlalarda, süresinde yemek yetişsin diye motor üzerinde her gün onlarca işçinin öldüğünü unutmuyoruz. Sadece 2022 yılında ise en az 1843 defa patronların kar hırsı yüzünden İşçilerin öldüğünü unutmuyoruz.

6 Şubat sabahı hırsız arsız müteahhitlerin, ihaleci bakan ve belediye başkanlarının rant ve kar hırsları yüzünden, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa da enkaz altında en az 50500 kere KATLEDİLMİŞİZ! KATLEDİLMEYE DEVAM EDİYORUZ!

ACIMIZDA ÖFKEMİZDE BÜYÜK, AFFETMEYECEĞİZ HELALLEŞMEYECEGİZ VE MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ!

Çok değil hesaplaşmaya hesap sormaya 22 gün kaldı ve en çok hesap soracak şehirde bu işçi şehri Adanadır. TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BİR MEŞALE YAKTI, çok uzun saatlerde çalışan, emeğinin karşılığını alamayan ve hakkını talep ettiğinde mobbinge maruz kalan işten atılan Özel sektör öğretmenleri için artık yeter deyip sendikasını kuran DUYGU ÖĞRETMENİ, hayatını engelli dostlarımıza adayan SEDA ABLAYI, SEYHAN BELEDİYE İŞÇİSİ DİRENİŞİNİN ÖNCÜLERİNDEN MESUT KOYUNU, YILLARIN YILDIRAMADIĞI yaşlandıramadığı DEVRİMCİ AVUKAT AHMET FARUK ULAŞI MECLİSE GÖNDERECEK!

YILLARDIR YOK SAYILANLARI, SESLERİNİ KISMAYA ÇALIŞTIKLARINI GÖNDERECEK MECLİSE VE ONLAR HEPİMİZİN ADINA BİZLERLE BİRLİKTE HESAP SORACAKLAR! KARAR SIRASI SİZLERDE, TORPİLLERLE DOLDURULAN, PARASINA GÖRE LİSTELENEN SIRALARMI YOKSA EMEKÇİLER Mİ MECLİSTE OLACAK İŞTE BUNUN KARARINI VERECEĞİZ.

VE SÖZ OLSUN BİZ KAZANACAĞIZ!

BİZE DİYORLAR Kİ OYLARI BÖLÜYORSUNUZ. HAYIR, BİZ OYLARI BÖLMÜYORUZ, YILLARDIR SİZE EMANET VERDİĞİMİZ AMA SİZLERİN HEBA ETTİĞİ OYLARIMIZI GERİ ALIYORUZ.

BİZE DİYORLAR Kİ BARAJ VAR, BİZ DİYORUZ Kİ BARAJLARI YIKTIK, GELİYORUZ!

BİZE DİYORLAR Kİ AMA MUHALEFETTEN MİLLETVEKİLİ ÇALIYORSUNUZ, BİZ DİYORUZ Kİ SİZDEN DEĞİL AKP-MHP-HÜDAPAR'A, GERİCİLİĞE GİDECEK MİLLETVEKİLLERİNİ ALIYORUZ.

"Zamanların en iyisindeyiz ve zamanların en kötüsündeyiz!"

DÜNYAMIZ; AYDINLIK İLE KARANLIĞIN, İLERİCİLİK İLE GERİCİLİGİN KADİM SAVAŞININ SON EVRESİNE GİRİYOR.

BU EVRE İŞÇİ SINIFININ SERMAYE SINIFINA KARŞI SAVAŞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR! VE BU SAVAŞIN KAZANANI İŞÇİ SINIFI OLACAKTIR SOSYALİZM OLACAKTIR!

BU EVRE AYDINLIĞIN, ÖZGÜRLÜĞÜN GÜZEL GÜNLERİN MUTLU BİR TÜRKİYE'NİN DOĞUŞU OLACAKTIR.

HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

WhatsApp Image 2023-04-22 at 17.01.00

WhatsApp Image 2023-04-22 at 17.00.00

Editör: Haber Merkezi