Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy Pazartesi günü yaptığı açıklamada, günlük koronavirüs vakalarının 17 Mayıs'ta sona erdikten sonra 5.000'in altına düşmesi halinde, Türkiye'nin bu yıl geçen yılki sayının iki katı olan 30 milyon kişiyi karşılamayı bekleyeceğini söyledi.

"Türkiye çok daha sert önlemler aldı. Geçen hafta vaka sayısının çok daha hızlı azaldığını şimdiden görüyoruz. Tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs'a kadar vaka sayısı 5000'in altına inecek" dedi. Reuters'a yaptığı açıklamada.

Ersoy, "1 Haziran itibarıyla turizm sezonunu açacağız ve günlük vaka sayısını 5.000'in altına indirebilirsek bu yıl 30 milyon turist hedefimizi koruyoruz." Dedi.

Hükümet bu öngörüyü bu yılın başlarında, Nisan ayında COVID-19 vakaları rekor seviyelere çıkmadan önce yaptı ve dördüncü sıraya düşmeden önce Türkiye'yi kısaca küresel olarak ikinci sıraya koydu.

Ersoy, daha önce bu yıl 23 milyar dolardan fazla turizm geliri elde edeceğini tahmin etmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümeti, sokağa çıkma yasakları, okulların ve birçok işyerinin kapatılması da dahil olmak üzere, geçen hafta kapatma koydu. Resmi verilere göre 21 Nisan'dan bu yana yeni günlük vakalar düştü ve Pazar günü 25.980'e ulaştı.

Editör: TE Bilisim