Seçim hesapları yaparken Anayasa'yı görmezden gelenlere sesleniyoruz: Anayasa ve hukuk herkesi bağlar! Kendi çıkarınız için ve dini argümanları kullanarak Anayasa'yı, yasaları delik deşik etmekten vazgeçin!

Eşitlik İçin Kadın Platformu; "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, depremden etkilenen refakatsiz çocukların evlat edinilip edinilemeyeceğine dair soruya verdiği yanıt, Medeni Yasa'ya aykırıdır, Ceza Yasası'na göre suçtur!"

EŞİK Konuyla İlgili Açıklamasına Şu Şekilde Devam Etti;

ANAYASA ve HUKUK HERKESİ BAĞLAR

AKP kurucularından ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, depremin ardından, seçimlerin ertelenmesi yönünde "telkinde" bulunmuştu. Bu açıklaması, Anayasa hukukçuları da dahil pek çok kişi tarafından eleştirilmiş ve dediklerinin Anayasa'ya açıkça aykırı olduğu dile getirilmişti. Kendisi de hukukçu olan Arınç'a, seçimlerin sadece savaş halinde ertelenebileceğine dair Anayasa'nın 78. maddesi hatırlatılmıştı.

Arınç'ın, Anayasayı ve hukuku hatırlatanlara yanıtı, "Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun" oldu.

Herkes kişisel yaşamında kendi inancına göre hareket edebilir, dini kurallara ister uyar, ister uymaz. Ama anayasa ve hukuk herkesi bağlar. Kendi çıkarınız için ve dini argümanları kullanarak Anayasa'yı, yasaları delik deşik etmekten vazgeçin!

EVLAT EDİNME DENDİĞİNDE, DİYANET'İN İLK AKLINA GELEN EVLİLİK VE MİRAS!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, depremden etkilenen refakatsiz çocukların evlat edinilip edinilemeyeceğine dair soruya verdiği yanıt, Medeni Yasa'ya aykırıdır, Ceza Yasası'na göre suçtur!

Bu, Diyanet'in çocukların cinsel istismarının önünü açan ilk açıklaması değil. Daha önce Diyanet Vakfı yayınlarında "evlilikte alt sınırın kızlarda 9, erkeklerde 12" olarak belirtildiği ortaya çıkmıştı. 6 yaşından itibaren yıllarca cinsel istismara maruz kalan H.G.K.'nın duruşmasının üzerinden daha bir ay bile geçmedi!

Diyanet'in, evlat edinilen çocuğun "evlat edinenin nesebine kaydedilmemesi”, “mirasçı olmaması" ve sadece "çocuğu olmayan ailelerin kimsesiz çocukları büyütmek üzere yanlarına almalarında bir sakınca görülmemekte" ifadeleri de hukuka ve Medeni Kanun'a aykırıdır.

Diyanet, çocuk yaşta zorla evlendirmeleri teşvik eden ve çocukları her türlü istismara açık hale getiren bu açıklamalara derhal son vermeli, bu açıklamaları yapan sorumlular hakkında işlem başlatılmalıdır.

Editör: Haber Merkezi